KıbrısManşet

Barçın: Biz saldırmayız ama faşist saldırı varsa direnmeyi de iyi biliriz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Emrah Yeşilırmak‘la yaşadıkları tartışma esnasında sarf ettiği “Erkeksen gel al” sözlerinin hatalı olduğunun farkında olduğunu söyledi

Barçın: Kullandığım kelimenin toplumda yarattığı hassasiyetin ve yanlışlığının farkındayım

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Barçın, ülke kültüründe eril bir dil kullanmamanın elbette çok zor olduğunu ve bu konuda hayatın her alanında verdikleri mücadeleyi, özeleştiri de yaparak beraber yürütmenin asli görevleri olduğunu belirtti.

Partisinin ve kendisinin “toplumsal cinsiyet eşitliği” noktasındaki duruşunun da belli olduğunu kaydeden Barçın, “Beni tanıyanlar, benim tavırlarımı bilen insanlar, o sözün benim politik bir görüşüm olmadığını, erkeklik üzerinden asla siyasi bir tanımlama yapmadığımı, orada kullandığım bu kelimenin de toplumda yarattığı hassasiyetin ve yanlışlığının farkında olduğumu belirtmek isterim” dedi.

“Biz saldırmayız ama faşist saldırı varsa direnmeyi de iyi biliriz”

Faşiste de faşist demeye, faşist saldırılara karşı da gerek Meclis’te gerekse sokakta, bedeli ne olursa olsun sonuna kadar direnmeye devam edeceğinin altını çizen Barçın, “Gayrı Meşru Faşist UBP-DP-YDP Hükümeti”nin halk düşmanı icraatlarına karşı halkın verdiği temsiliyet görevi ile emekçilerin haklarının budanmasına karşı, alternatif ekonomik çözüm modellerini de ortaya koyarak, halkla birlikte direnmeye devam edeceklerini vurguladı.

Barçın, “Söz ve eylem hakkımıza asla müdahale ettirmeyeceğiz. Biz CTP olarak hiçbir zaman saldırmayız ve şiddeti de desteklemeyiz. Ama faşist saldırı da varsa savunma hakkımızı kullanıp, direnmeyi de iyi biliriz dostlar.
Not: Şahsıma yönelik ‘hoşnutsuzluk’ ve ‘soğukluk’ içeren yorumlara saygımın sonsuz olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Neler olmuştu? İşte o anlar?











Başa dön tuşu