KıbrısManşet

Atan: Sendikalar, demokrasiyi ayakta tutan direklerdir

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Genel Başkanı Metin Atan, daha önce var oluşla ilgili grevler yaptıklarını hatırlatarak, şimdi ise imzalanan İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması ile yok oluşla karşı karşıya olunduğunu vurguladı

Atan: Bunun diğer adı “terbiye etmek”

Yazılı açıklama yapan Atan, TC-KKTc arasında imzalanan protokolde sadece sendikaları “susturmanın” yer almadığını, kabul edilmeyecek olan “kimliğimizi kaybettiren can alıcı” maddelerin de olduğunu belirtti.

Protokole göre mayıs ayında tamamlanması istenen “Sendikal faaliyetler dışında sendikaların kuruluş amaçlarını aşan siyasi, ideolojik faaliyette bulunmamalarına ve sendikal ayrımcılığı önlemeye yönelik mevzuat düzenlemeleri de dahil gerekli tedbirler alınacak” maddesiyle, sendikaların susturulmaya çalışıldığını anlatan Atan, bunun diğer adının “terbiye etmek” olduğunu vurguladı.

Atan, yapılması istenenlerin iş birliği çerçevesinde yer alan eylem planlarının demokratik yapıya sığmadığına dikkat çekti.

“Mevcut hükümetin ömrünü de çok uzun görmüyorum”

“Sendikalar, demokrasiyi ayakta tutan direklerdir” diyen Atan, yasal değişikliklerle sendikaları susturmalarına izin vermeyeceklerini söyledi.

Atan Türkiye ile ilişkiler konusunda bir sorun olmadığını ifade ederek, “Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin bir suçu yoktur, suçlu bizim hükümetimizdir. Kaldı ki mevcut hükümetin ömrünü de çok uzun görmüyorum” dedi.

Ülkenin yangın yeri olduğunu, zamların önüne geçilemediğini, alım gücünün her gün düştüğünü belirten Atan hükümetin, bu sorunları çözmek yerine, halkın hakkını savunan sendikaları algı operasyonu ile susturmaya çalıştığını kaydetti.

“Sendikalar yanlışa ses çıkardığı gibi, doğruya da destek veriyor”

Protokolün tamamen “dayatma” olduğunu savunan Atan, halktan, protokole karşı durmaları konusunda ciddi derecede baskı olduğunu vurguladı.

“Yok oluşa doğru gidiyoruz” diyen Atan, koltuk sevdası uğruna ülkenin dik duruşunu yitirdiğini, yaşananlara sessiz kalmayacaklarını söyleyerek, “Yapılması gerekenin ne olduğu ortadadır. Ama her konuda sendikalara yüklenmek, her şeyi sendikalar üzerinden yürütmeye çalışmak kabul edilebilir değildir. Sendikalar yanlışa ses çıkardığı gibi, doğruya da destek veriyor. Öte yandan bu ülkeyi sömürene, kızını, yeğenini makamını kullanarak işe alana neden ses çıkarılmıyor?” dedi.











Başa dön tuşu