KıbrısManşet

TUZ KOKTU: Etik değerler çöpe, personele eziyet ve zenginleşme

Oğlunun Barer Enerji adında bir enerji şirketi olduğu ve güneş enerjisi izinlerini imzalayan kişi olduğu halde Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda (Kıb-tek) yıllarca Genel Müdürlük yaptırılan Gürcan Erdoğan‘ın, yine oğluna ait şirketin bayiliğini yaptığı ve kurumun satın aldığı ürünlerde hata çıktığını rapor eden bir çalışanı görevden adeta sürdü

TUZ KOKTU: Etik değerler çöpe, personele eziyet ve zenginleşme

Kıb-tek Girne Bölge Amirliği’nde görev yapan Tayfun Efendi tarafından 4 Mart 2022 tarihinde Kıb-tek Genel Müdürlüğü’ne yazılan bir raporda, personelleri tarafından trafo odalarında orta gerilim düzeyinde kullanılan “11/22kV Ulusoy Marka” kesicilerin gaz seviye göstergelerinde ve bazı mekanizmalarında birtakım aksaklıklar olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Efendi teknik sıkıntıları detaylı bir metin halinde yazarak Kıb-tek Genel Merkezi’ne rapor ettiği yazısında, personelin içinde olduğu tehlikelere de dikkat çekti.

“İş sağlığı ve güvenliği açısından tehdit var, personel tedirgin”

Efendi, sıcaklık farkı ve kesici göstergeleri içindeki gazda meydana gelen genleşme ile birlikte seviye göstergelerindeki değerin elle vurulduğunda değiştiğini, bunun da iş sağlığı ve güvenliği açısından bir tehdit oluşturduğunu, kurum personelinin tedirginlik yaşadığını belirtti ve Genel Müdürlükten bu konuda görüş talep etti.

İş sağlığını korumak yerine sürgün!

İşte ne olduysa bu detaylı raporun Gürcan Erdoğan’a iletilmesiyle oldu. oğlunun bayiliğini yaptığı ve kuruma satın aldırdığı markanın ürünlerinde çıkan arızaya değil, Efendi ‘nin bu konuda rapor tutmasına sinirlenen Erdoğan, tam bir hafta sonra 11 Mart 2022’de gönderdiği talimatla ceza olarak Efendi ‘yi görev yerini değiştirdi.

Personelin güvenliği ve ürünlerin arızasıyla ilgilenmek yerine Efendi’nin rapor tutmasıyla ilgilenen Erdoğan Efendi’yi adeta sürgün ederek, Girne Bölge Amirliği’nden Teknecik Elektrik Santraline sürgün gönderdi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu