EkonomiKıbrısManşet

Harmancı: Bu ortamda dahi Genel Kurul çağırmayan Belediyeler Birliği var

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, yerel yönetimlerin batmadığını ancak bile isteye batırılmaya çalışıldığını vurgulayarak, böylesi bir ortamda Belediyeler Birliği‘nin hala Genel Kurul çağırmadığına işaret etti

Harmancı: Açıklanacak olan hayat pahalılığı sonrasını varın siz düşünün

Sosyal medya hesbaından açıklama yapan Harmancı ülkenin, farkında olunmayan ve basit işlerle çözümlenebileceği düşünülen bir ekonomik yıkımla karşı karşıya olduğunu, bunun birincil etkisinin yerel yönetimlerde yaşanacağını belirtti.

Harmancı, “Hayat pahalılığını yıllık yüzde 56 olarak öngörerek hazırladığımız ve 5 aydır onaylanmayan bütçelerimizde sadece yıllık maaş ödeme farkı (hayat pahalılığı farkı) 110 milyon TL idi. Şu anda açıklanacak olan hayat pahalılığı sonrasını varın siz düşünün” dedi.

Elektrik zammı öncesi 300 bin TL olan olan aylık elektrik faturalarının şimdilerde 1 milyon TL civarına çıktığını, mazotun ise bir yıl önce 5.61 TL iken şu anda 19.78 TL olduğunu ve yine zam yapılmasının beklendiğini hatırlatan Harmancı, 1 çöp aracının bir gecelik mazot maliyetinin ise bin 200 TL olduğunu ve günde 12 çöp aracının çalıştığını, 1 ton asfalt fiyatının de 300 TL’den bin 220 TL’ye dayandığını kaydetti.

Harmancı, “300’e yakın iş aracının yedek parça servis bakım ücretlerini de hesaba katın. Bu ortam içerisinde bir kez dahi genel kurul çağırmayan Belediyeler Birliği, bu ortam içerisinde 5 ayda sayısız hükümet. Herhalde bir altın madeni olduğu düşünülüyor ve biz de onu kazıp bulacağız. Yerel yönetimler batmıyor ama gözümüzün içine baka baka batırılıyor” dedi.











Başa dön tuşu