EkonomiKıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Özel sektör emekçilerine yeni bir darbe: Züğürt Ağa!

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Sosyal Sigortalar Dairesi ile ilgili basında yer alan haberlerle ilgili açıklamada bulundu

Rahvancıoğlu:Ya çok zenginsiniz ya da borçlanacak kadar züğürt

Rahvancıoğlu, kurumun 30 Milyon TL borçlanacağı ve 20 yıldır prim borçlarını ödemeyen bütün işverenlere uygulamakta olduğu affın süresinin de uzatılacağı haberlerini hatırlatarak, zor durumda olan ve borçlanmak durumunda kalan Sosyal Sigortalar Dairesi’nin, kendi alacaklarından da vazgeçiyor olduğunu vurguladı.

“Ya paranız yok ya para dağıtıyorsunuz” diyen Rahvancıoğlu, “Ya çok zenginsiniz ya da borçlanacak kadar züğürt” ifadelerine yer verdi.

“Kurum GAÜ’nün milyonlarca TL yatırım borcunu sildi”

Aflar yoluyla dağıtılan paranın, hükümet edenlerin kendi paraları değil sigortalıların geleceği olduğuna dikkat çeken Rahvancıoğlu, borçlandırılanın da bu kişilerin kendi cepleri değil, sigortadan emekli olmayı uman kamu ve özel sektör emekçileri olduğunun altını çizdi.

Rahvancıoğlu, “30 milyon TL borç, yüzde 27 faizle Yakın Doğu Bankası’ndan alınacak, ‘Sigorta Faiz Affı’ esnafla birlikte YDÜ’yü de kapsayacak, sigorta daha 2 yıl önce GAÜ’nün milyonlarca TL yatırım borcunu sildi. GAÜ hala yatırım yapmadı, sigorta yatırım yapmayan patronlara ceza yazmadı. Kurum sigorta yatırımlarını gerçek maaş üzerinden toplamak için hiçbir şey yapmadı” dedi.

“Kurum borçlanacak kadar ‘züğürt’, patronlara af uygulayacak kadar ‘ağa’ “

“İşçilerin korunması için kurulan sigortalar, şu anda sadece büyük sermayeye kaynak aktarıyor” diyen Rahvancıoğlu, kurumun borçlanacak kadar “züğürt”, patronlara af uygulayacak kadar “ağa” olduğunu söyledi.

Kurumun sadece özel sektör emekçilerinin değil 2008 yılında CTP’li Bakan Sonay Adem’in çıkardığı yasayla kamu emekçilerinin de emekli olacağı kurum olduğunu hatırlatan Rahvancıoğlu, “İşçi sınıfı buna dur demediği sürece, bu yağma devam edecek. Ama emin olun; emekçiler örgütlenecek, bu yağmaya dur diyecek” dedi.











Başa dön tuşu