KıbrısManşet

TESLİMİYET PROTOKOLÜ| Bengihan: Kıbrıslıtürkler 1920’li yıllardan beri tüm faşist zihniyetlere karşı mücadele etmiştir

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, TC-KKTC arasında imzalanan protokolün bir “teslimiyet protokolü” olduğunu söyleyerek, Kıbrıslıtürklerin toplumsal kimliğini, kültürünü ve aile yapısını canları pahasına koruyacaklarını vurguladı

Bengihan: Kıbrıslıtürkler 1920’li yıllardan beri tüm faşist zihniyetlere karşı mücadele etmiştir

Sendikaların bir araya gelerek oluşturduğu “Toplumsal Varoluş Platformu“nun, TC-KKTC arasında imzalanan sözde İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü hakkında halkın bilgilendirilmesi amaçlı düzenlediği basın toplantısında konuşan Bengihan, bu protokolün “teslimiyet” protokolü olduğunu vurgulayarak, Kıbrıslıtürklerin toplumsal var oluşunun tehlikeye düşürüldüğünü belirtti.

Bengihan, “Toplum mühendisliğine yol açacak düzenlemeler barındırıyor. Düşünün bir mali protokolün içinde, bir ülkenin yurttaşlık yaası, aile yapısı, kadınlara verilen haklar, kimliği, kültürü yani bir toplumun bu topraklardan yok oluunun hazırlanması var. Kıbrıslıtürkler 1920’li yıllardan beri bu topraklarda var oluş mücadelesi vermektedir ve kimliği ile kültürünü korumak için tüm faşist zihniyetlere karşı mücadele etmiştir, bundan sonra da etmeye devam edecektir” dedi.

“Olay toplumsal kimlik, kültür ve ailemizse bunu canımız pahasına koruyacağız”

Verilecek kaynak karşılığı ülkenin kimliğini ve kültürünü birilerine teslim etmeyeceklerini söyleyen Bengihan, halkın yoksullaştırılarak bu topraklardan göç etmesinin hedeflendiğine dikkat çekti ve bunun bilinçli şekilde yapıldığını vurguladı.

Bengihan, “Evet burada bir iş birliği ve işbirlikçiler vardır. Ancak burada bulunan bu örgütler buna asla geçit vermeyecektir. Kim isterse olsun, kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur. Herkes haddini bilecek. Bizim gösterdiğimiz anlayış ve saygıyı kimse zaafiyet diye algılamasın. Olay toplumsal kimlik, kültür ve ailemizse bunu canımız pahasına koruyacağız” dedi.

Toplumsal var oluşun toplumsal mücadele ile kazanılacağını bildiklerini belirten Bengihan, şu an bir dönüm noktasında olunduğunu söyleyerek tüm yurt severleri bu noktada mücadele etmeye çağırdı.











Başa dön tuşu