KıbrısManşet

TESLİMİYET PROTOKOLÜ| Özkıraç: Bu bir ‘imha’, ‘asimilasyon’ ve ‘ilhak’ protokolüdür

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, Ankara‘da ‘Kıbrıslılar imha edilecek’ kararı verildiğini, bunun için direnişin çıtasının çok daha yukarı çekilmesi gerektiğini vurguladı

Özkıraç: Vali Bey’e sesleniyorum; Biz Kıbrıslıyız

Sendikaların bir araya gelerek oluşturduğu “Toplumsal Varoluş Platformu“nun, TC-KKTC arasında imzalanan sözde İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü hakkında halkın bilgilendirilmesi amaçlı düzenlediği basın toplantısında konuşan Özkıraç, protokolün uzun süre gizlendiğini hatırlatarak, bunun ‘imha’, ‘asimilasyon’ ve ‘ ‘ilhak’ protokolü olduğunu belirtti.

Özkıraç, “Protokol basit anlamda diyorki; konuşan sendikacılar zindanlara atılacak, kiralık kalemlerin hedef gösterdiği özgür gazeteciler yargılanacak. Vali Bey’e sesleniyorum; Biz Kıbrıslıyız, biz farklıyız. Biz burada yaşayan tüm insanlara ve emeğe saygılıyız. Ama siz benim kültürümü, ekonomimi, toprağımı gasp ettiniz ve şimdi de imha etmeye çalışıyorsunuz. Size müsaade etmeyeceğiz ve direneceğiz” dedi.

“Sen bizi üretimden kopardın, bürokrasimizi ve kültürümüzü darmadağın ettin”

Türkiye hükümetinin Türkiye’nin varını yoğunu sattığını ya da özelleştirdiğini hatırlatan Özkıraç bunun, eğitim, sağlık, güvenlik ve haberleşme gibi ihtiyaçların sadece parası olanların yararlanabileceği sonucunu doğuracağını kaydetti.

Özkıraç, “Bu durum toplumun büyük bir kısmını yoksullaşır, işsizlik, göç, vatansızlaşma gibi sonuçları doğurur. Ödediğimiz vergiler bu hizmetlerin topluma verilmesi içindir. Kıbrıslıları üretimden tamamen koparmaya çalışıyorlar. Kıb-tek’in üretiminin ve limanların özelleştirilmesi büyük tehlike. Tüm topluma sesleniyorum; bu duyarsızlık bitsin artık. Gençlerimiz darmadağın, çalışanlar açlık sınırının altında. ‘Biz göndeririz, siz yersiniz’ diyorlar. Ama sen bizi üretimden kopardın, bürokrasimizi ve kültürümüzü darmadağın ettin” dedi.

“Ankara’da ‘Kıbrıslılar imha edilecek’ kararı verildi”

Ankara’da ‘Kıbrıslılar imha edilecek’ kararı verildiğini, bunun için direnişin çıtasının çok daha yukarı çekilmesi gerektiğini kaydeden Özkıraç, imha ve ilhak politikalarına karşı durmaktan başka çare olmadığını vurguladı.

Özkıraç, “Tüm toplumu ve emekçileri bu direnişe katkı koymaya çağırıyoruz. Ya var olacağız ya yok olacağız” dedi.











Başa dön tuşu