KıbrısManşet

Yangın helikopteri olmayan ülkemizde yine ciğerlerimiz yanıyor

Geçitköy’de öğle saatlerinde arazide başlayan yangın ormanlık alana yayıldı, bölgeye yakın yerleşim yerleri tahliye edildi, Tarım Bakanı Dursun Oğuz, rüzgardan dolayı yangının kontrol altına alınamadığını ve hava desteğinin şart olduğunu söyledi, Türkiye ve BM‘den yangın helikopterleri bekleniyor

Geçitköy’deki yangın kontrol altına alınamıyor

Bölgeden son gelen bilgilere göre, yangının Mavi Köşk yakınlarına ulaşmasıyla birlikte bölgedeki evler boşaltıldı.

Yangına, itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma, asker ve bölge belediye ekipleri birlikte müdahale ederken, Türkiye’den helikopter desteği talep edildiği, Türkiye’den 2, BM’de 1 helikopterin yangına müdahale için yolda olduğu bilgisi verildi.

Yangın henüz kontrol altına alınamadığı için Girne-Güzelyurt Anayolu’nun Geçitkale ve Karşıyaka noktaları trafik akışına da kapatıldı.

Aktuğ: Evler boşaltılıyor

Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ, Koruçam yolu üzerindeki evlerin boşaltıldığını açıkladı. Yangının yamaç bölgede sürdüğünü, helikopter müdahalesinin şart olduğunu söyledi.

Güneş: Evlere sıçradı

Girne Kaymakamı Sinan Güneş yangının evlere sıçradığını açıkladı. Kıbrıs Postası’na konuşan Güneş, yangının güneye doğru ilerleyerek Mavi Köşk’e kadar geldiğini belirterek, rüzgarın etkisiyle büyük bir hasar oluştuğunu söyledi.

Oğuz: Alevler rüzgarla sürekli yön değiştiriyor

Tarım Bakanı Dursun Oğuz, yangının Mavi Köşk ve askeri birliğin olduğu bölgede yoğunlaştığını, iki helikopterin şu anda havada olduğunu ve bir saat içerisinde gelmesinin beklendiğini, yerleşim yerlerinin de tehdit altında olduğunu açıkladı.











Başa dön tuşu