KıbrısManşet

Kapısız: Ağzınızı değil makamlarınızı çalıştırın

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) bünyesinde bulunan 2 helikoptere yangın söndürme aparatı alınması için geçtiğimiz senelerde fiyat araştırmasını da içeren bir raporu Ulaştırma Bakanlığı‘na sunduklarını ancak hiçbir karşılık alamadıklarını anlattı

Kapısız: En mantıklı ve hesaplı icraat GKK’daki 2 adet helikoptere yangın söndürme aparatı almak

Yazılı açıklama yapan Kapısız, her yıl geleneksel olarak yaşanan ‘orman yangınları ve siyasilerin yangın hakkındaki talihsiz ve samimiyetsiz açıklamalar yapması’na dikkat çekerek, buna bugün bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.

Kapısız, “Her yıl çıkan orman yangınları ile ciğerlerimiz yanmakta, doğamız bertaraf olmaktadır. 2013 yılından beridir hükümetleri uyarıyoruz. Yangına havadan ve zamanında müdahalenin ne kadar önemli olduğunu, bu hususta yapılacak en mantıklı ve en hesaplı icraatın Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bulunan 2 adet helikoptere yangın söndürme aparatı alarak ilk müdahale görevinin bu kuruma verilmesi olduğunu defalarca söyledik” dedi.

“Bugüne kadar hiçbir hükümet yetkilisi bu konuda bir girişim yapmadı”

Bunu söylemekle de kalmayıp ilgili aparatların nereden alınabileceği ve fiyatları konusunda da bir proje hazırlayıp Ulaştırma Bakanlığı’na da sunduklarını hatırlatan Kapısız, bugüne kadar hiçbir hükümet yetkilisinin bu konuda bir girişim yapmamakla birlikte uyarılarını da dikkate almadığını, bugün yine Geçitköy-Koruçan bölgesinde yeni bir yangınla karşı kalındığını kaydetti.

Kapısız, “Türkiye’den gelecek olan yangın helikopteri müdahalesini en erken yangının çıkışından iki saat sonra yapacak. O vakte kadar binlerce ağaç, dönümlerce arazi yanmış olup yangın müdahale edilemez boyuta ulaşacak. Siyasilerimiz ise kimisi olay yerine giderek kimisi de klimalı odasından sahte üzüntü içerikli mesajlarını yayınlamaktan başka birşey yapamayacaklar” dedi.

“Ağzınızı değil makamlarınızı çalıştırın”

“Buradan yetkililere sesleniyoruz” diyen Kapısız şunları kaydetti;

“Külliye yaptırmayın, yangın helikopteri alın. Gerekirse makam araçlarınızı satın ve parasını yangına havadan müdahaleye harcayın. Ağzınızı değil makamlarınızı çalıştırın. Yapacağınız boş ve samimiyetsiz açıklamalar halkın sinirlerini bozmaktan başka bir işe yaramayacak”











Başa dön tuşu