KıbrısManşet

Vakıflar’da bir garip “şaibeli” ihale süreci

Vakıflar İdaresi‘ne ait Surlariçi‘nde bulunan bir arsa için çıkılan ve iptal edilen iki ihaleden sonra yeniden açılan üçüncü ihalede de şaibe ve partizanlık iddiaları gündeme geldi

Vakıflar’da bir garip “şaibeli” ihale süreci

Surlariçi’ndeki Asmaaltı Sokak‘ta bulunan ve bir arsanın ihale süreci adeta yılan hikayesine döndü.

İddiaya göre ilgili arsa, çıkılan ilk iki ihalede de en yüksek teklifi veren firmaya verilmedi ve ihaleler iptal edildi, ardından çıkılan üçüncü ihalede de aynı firma yine en yüksek teklifi verdi.

Ancak yine iddialara göre iptallerin sebebinin, ihaleyi kazanması istenen ve UBP’li olduğu belirtilen diğer firma sahibinin ihaleyi bir türlü kazanamaması olduğu dillendirilmeye başladı.

Kaldıki, Vakıflar İdaresi Emlak Birimi’nin, ihale değerlendirmesinde, ihalenin en yüksek teklifi veren firmaya verilmesi konusunda karar üretip Yönetim Kurulu’na dosyayı gönderdiği de biliniyor.

UBP’li firma sahibi!

Ayrıca bir diğer bilgiye göre, Şehircilik Planlama Dairesi‘nin ilgili arsa ile ilgili görüşünün; daha önce arsa üzerinde bulunan binanın aynısının yapılması yönünde olduğu da Vakıflar İdaresi’nin bilgisinde.

Ancak bahsi geçen UBP’li firma sahibinin arsa üzerine Şehircilik görüşünün aksine bir Butik Otel yapmayı planladığı da belirtiliyor.

Aylardır havada kalan ve bir türlü sonuçlanmayan ihale sürecine kimlerin etki etmeye çalıştığı ise bilinmiyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu