EkonomiKıbrısManşet

KTEZO: Protokole mevcut haliyle “imha planı” demek abartı olmayacak

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO),TC-KKTC arasında imzalanan sözde “İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması“nın, “Kıbrıs Türkü için imha planı” olduğunu söyledi

KTEZO: Protokole mevcut haliyle “imha planı” demek abartı olmayacak

KTEZO’dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu bu antlaşmanın ülkedeki yoksullaşmaya rağmen devlet harcamalarını karşılamak için herşeyin zamlanmasını getireceği, vergi ve sigorta primlerine artış, emekli ve asgari ücretliden vergi alınmasını öngördüğü belirtildi ve “Dolayısıyla protokole mevcut haliyle imha planı demek abartı olmayacak” denildi.

Açıklamada, “Temel girdilerin bazıları son bir yılda ortalama yüzde 300 zamlandı. Hayat pahalılığı yüzde 100’leri aştı. Yeni vergiler uygulamaya kalkışılırsa ne küçük ne büyük işletmeler ne de toplum dayanamaz” ifadeleri kullanıldı.

“Kıbrıs Türk tarihinin her anlamda en ağır krizi ile karşı karşıyayız”

Açıklama şöyle devam etti;

“İddia ediyoruz; Kıbrıs Türk tarihinin her anlamda en ağır krizi ile karşı karşıyayız.

Anlaşmada ayrıca, ülkede yatırım için yurt dışındaki yatırımcılara küçük büyük olduğuna bakılmaksızın “yerli ortak veya sermaye gösterme” şartı kaldırılacak. Bu gelecek olanlara da sanayi bölgelerinden yer verme taahhüdü yapıldığını biliyoruz.

Soruyoruz! Bütün bunların anlamı nedir? Kendi işini görmeyen, yapamayan, kendi göbek bağını kesmeyen, kesemeyen bir yapıdan hayır gelmez.

Yaratılan bu yapının öz eleştirisini yapıp, ders çıkarmak yerine daha beteri için kolları sıvamanın ne anlama geldiğini ifadelendirmeye kelimelerin gücü yeterli değildir”











Başa dön tuşu