Kıbrıs

MDP Adayı Çiner de başvurusunu yaptı

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) adayı Fuat Türköz Çiner, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurusunu yaptı

Yüksek Seçim Kurulu’na MDP Genel Başkanı Buray Büsküvütçü ile birlikte adaylık başvurusunu yaptıktan sonra mahkemeler binası önünde basına açıklamada bulunan Çiner, kendisine gelen teklifi kendi inancının MDP’nin yol haritası ile örtüşmesi üzerine kabul ettiğini söyledi.

Müzakere heyetlerinin yanlı olmasının sonuç getiremeyeceğini belirten Çiner, seçilmesi halinde tüm siyasi partilerin, gerek federal çözümü savunan, gerek KKTC’nin kalmasına inanan tüm kesimlerin yer alacağı müzakere heyeti ile görüşmelere gidileceğini savundu.

Seçimlerin KKTC’de ne kadar demokratik ve özgür bir yaşam olduğunu göstermek için fırsat olduğunu ifade eden Çiner, tanıtımlarını mümkün olduğunca sosyal medya üzerinden ve köy gezileriyle yapacaklarını söyledi.

Seçilmesi halinde, Kıbrıs sorunun çözümü konusunda, müzakereleri bırakıldığı yerden ancak dinamik bir varoluş mücadelesiyle sürdüreceğini belirten Çiner, “Çocuklarım 12 yaşında, onların da bu sorunla büyümesini istemiyorum” dedi.

Yeni bir milli dinamik anlayışla yola çıktıklarını söyleyen Çiner, “Çözüm için masaya geniş katılımlı bir müzakere heyetiyle, tüm düşünceleri kucaklayarak dönmeliyiz” diye konuştu.

Tek kimliğe sahip olmak istediğini belirten Çiner, cebinde Avrupa Birliği, Türkiye ve KKTC kimliği bulunduğunu ancak Kıbrıs doğumlu olmasına rağmen tanınmayan tek kimliğinin de KKTC olduğunu söyledi.

Dr Fuat TÜRKÖZ ÇİNER Kimdir ?

118770896_10158602484868252_285197858637908366_o.jpg

Şehit Fuat TÜRKÖZ’ün torunu rahmetli Semih TÜRKÖZ’ün oğlu olarak 1977 yılında Lefkoşa’da doğdu.
Lise eğitimini Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde tamamlayan Dr Fuat 1993 yılında İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Tıp eğitimine başlamıştır. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi bölümünde ihtisasa başlayan Dr Fuat, 2005 yılında Radyasyon Onkolojisi Dalında uzmanlığı tamamlayıp adaya dönmüştür.
Vatani görevini Lojistik Destek Komutanlığına bağlı Sağlık Merkez Komutanlığında Tabip Asteğmen olarak tamamlamıştır.
2007 – 2010 yillari arasında Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğinde görev yapmıştır.
2010 – 2015 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi bölümünde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır.
2016 yılından itibaren Lefkoşa Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi Radyasyon Onkolojisi Bölüm sorumlusu olarak görev yapmaktadır.
YDÜ , LAÜ ve DAÜ Radyoterapi Teknikerliği Bölümlerinde ders vermiş ve halen ders vermeye devam etmektedir.
2018 yılından beridir Kanserle Savaşım Derneğinin Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Dr Fuat kendini sadece mesleğine ve ailesine adamanın yanında kendine ve inandıklarına da her zaman vakit ayırmış olan Dr Fuat, Lisanslı Tüplü Dalış Eğitmenidir. 2009 yılında Kuzey Kıbrıs Sualtı Topluluğu ve Derneğini kurmuş ve başkanlığını yürütmektedir. 15 yılı aşkındır yapılan çalışmalara başkanlık eden ÇİNER Kıbrıs Adasının İlk ve tek sualtı araştırma ekibini de kurmuş ve sualtında tüplü dalış ve görüntüleme eşliğinde adanın sualtı tarihi ve kültürel batıklarının envanterini oluşturmuştur.
Kendisini tanıyanlar, inandığı Kıbrıs Davasından asla ödün vermeden her platforma Kıbrıs adasının her noktasında ve yurt dışı ziyaretlerinde her zaman Kıbrıs Türk Toplumunun haklarını savunmuş ve savunmaya devam eden vatansever bir Kıbrıs Türkü olarak kendisini tanımlamaktadır.
11 Ekim 2020 tarihinde Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Cumhurbaşkanı adayıdır.
12 yaşında 1 erkek 1 kız ikiz çocuk babasıdır. Yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir.











Başa dön tuşu