KıbrısManşet

Özersay’ın milletvekilliğinden çekilme isteminin gerçekliği görüşüldü

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı, Halkın Partisi (HP) Lefkoşa Milletvekili ve Genel Başkanı Kudret Özersay‘ın Milletvekilliğinden çekilme (istifa) kararını görüştü ve 6 Haziran’da da Meclis’te oylama yapılmasına karar verdi

Özersay’ın milletvekilliğinden çekilme isteminin gerçekliği görüşüldü

Meclis Başkanı Zorlu Töre Başkanlığı’nda toplanan Başkanlık Divanı, İçtüzüğün 132.maddesi uyarınca toplanan Divan, Özersay’ın Milletvekilliğinden çekilme (istifa) kararını görüştü.

Toplantıda Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Başkanlık Divanı üyesi Milletvekilleri Alişan Şan, Hasan Küçük, Devrim Barçın ve Şifa Çolakoğlu’nun yanı sıra içtüzük uyarınca davet edilen Kudret Özersay da bulundu.

Yapılan toplantıda Özersay’ın 26 Mayıs 2022 tarihinde Meclis Başkanlığına ulaştırmış olduğu milletvekilliğinden çekilme isteminin gerçekliği görüşüldü.

Oylama 6 Haziran’da

Özersay’ın Başkanlık Divanı toplantısına şahsen katılması ile birlikte Anayasanın 85’inci maddesi hükmü ile İçtüzüğün 132’nci maddesi kuralları uyarınca değerlendirilerek, Özersay’ın milletvekilliğinden çekilme isteminin gerçekliğinin saptandığına karar verildi.

Söz konusu karar, 6 Haziran 2022’de yapılacak Genel Kurul Birleşiminde görüşülerek oylama yapılacak.
İçtüzük uyarınca oylama yönteminde, Genel Kurulda hazır bulunan milletvekillerinin salt çoğunluğu aranacak.











Başa dön tuşu