KıbrısManşet

CTP: Bu hak kimsenin iznine de tabi değildir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), TC-KKTC arasında imzalanan sözde “İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü“nü eleştirme haklarının kimsenin iznine tabi olmadığını vurguladı

“Bu hak kimsenin iznine de tabi değildir”

Yazılı açıklama yapan CTP,  Kıbrıslı Türklerin yaşam şekline ve Anayasal düzenine, kurumsal yapısına, temel hak ve özgürlüklerine müdahale anlamına gelen, örgütleri etkisizleştirmeyi, kazanılmış hakların gaspını öngören maddeler içeren protokolün, uluslararası bir anlaşma olduğunu ve muhalefetin bunu halk adına eleştirmesinin, görüşlerini paylaşmasının en doğal hakkı olduğunu belirterek “Bu hak kimsenin iznine de tabi değildir” ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle devam etti;

“Hamasi kavramların arkasına saklanarak ülkemizin ve halkımızın geleceğini yakından ilgilendiren “iktisadi ve mali işbirliği” protokolünü eleştirme hakkımızdan bizleri hiç kimse vazgeçiremez.

Bu “iktisadi ve mali işbirliği” protokol içinde Kuzey Kıbrıs ekonomisi ile alakası olmayan maddeleri de doğru bulmadığımızı gerek Meclis’te gerek sokakta halkımızla paylaşıyoruz, paylaşmaya devam edeceğiz.

Ülke ekonomisini doğrudan ilgilendiren ama ekonomik akla bütünüyle aykırı maddeleri eleştirmekle de kalmayıp çözüm önerilerimizi de ortaya koyuyoruz.

“CTP varoluş mücadelesini bundan sonra da aynen vermeye devam edecektir”

Yaşanan derin ekonomik krizin aşılabilmesi için atılması gereken adımları ve çözüm önerilerini gerek Meclis’te, gerek sokakta dile getiriyoruz. Yoksullukla boğuşan halkımızın refahı için bağcıyı dövme değil, üzüm yeme derdindeyiz.

Herkes bilmelidir ki CTP kurulduğu tarihten, yani 1970’ten bu yana Kıbrıs Türk halkıyla birlikte verdiği varoluş mücadelesini bundan sonra da aynen vermeye devam edecektir”











Başa dön tuşu