KıbrısManşet

SON DAKİKA!: HP PM’den Baybars ve Rogers’a “ihraç” talebi

Halkın Partisi (HP) Parti Meclisi, geçtiğimiz haftalarda Parti Meclisi‘nde alınan “sine- millet” kararına rağmen istifa etmeyeceklerini açıklayan Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers‘ı ihraç talebiyle disipline sevk etti

HP PM’den Babars ve Rogers’a “ihraç” talebi

Özgür Gazete‘nin edindiği bilgilere göre, HP PM bugünkü toplantısında, milletvekilliğinden istifa etmeyen Baybars ve Rogers’ın durumunu görüştü. PM’den çıkan karar, iki vekilin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi yönünde oldu.

Neler olmuştu?

Ankara’nın alt yönetimi haline getirilen Kıbrıs’ın kuzeyinde yozlaşan siyaset ve toplumun muhalefete “Meclis’ten çekilin” çağrıları sonrası Halkın Partisi PM’de Baybars ve Rogers’ın da katıldığı bir oylama yaparak “sine-i millet” kararı vermişti.

Karara ilk günden itibaren sessiz kalarak tepki gösteren Baybars ve Rogers’ın aksine Genel Başkan Kudret Özersay, geçtiğimiz hafta Meclis’e istifa dilekçesini sunmuştu.

Baybars ve Rogers ise geçtiğimiz günlerde istifa etmeyeceklerini açıklamıştı. HP PM de, PM kararının herkes için geçerli olduğunu hatırlatarak, bugün karara uymayan 2 vekille ilgili ihraç talep etti.











Başa dön tuşu