KıbrısManşet

UBP ve DP kararını yarın verecek, Baybars ve Rogers’a ise ulaşılamadı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Halkın Partisi‘nin Parti Meclisi’nde alınan “sine-i millet” kararı gereği, Meclis‘e istifasını sunan Genel Başkan Kudret Özersay‘ın yarinki istifa oylamasında “evet” oyu kullanacaklarını açıkladı

CTP ve YDP Özersay’ın istifa oylamasında olumlu oy kullanacak

HP Genel Başkanı Özersay’ın milletvekilliğinde çekilme kararının sonucu, yarın Meclis’te yapılacak oylama ile belli olacak. Oylamada toplantıda hazır bulunanların salt çoğunluğu aranacak.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay

Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin yetkilileri, Özersay’ın istifasının oylanacağı Meclis Genel Kurulu’nda oy doğrultularının ne olacağına yönelik kararları konusunda Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin sorusunu yanıtladı.

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın

Buna göre, CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Merkez Yürütüme Kurulu’nda (MYK) Özersay’ın istifa kararını değerlendirdiklerini ve HP’nin Parti Meclisi kararına saygı duyacaklarını belirtirken, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da karara onay vereceklerini açıkladı.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı

UBP ve DP kararını yarın verecek, Baybars ve Regers’a ise ulaşılamadı

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu
DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ise nihai kararı vermek için UBP Meclis Grubu’nun yarın 09.00’da Cumhuriyet Meclisi’nde toplanacağını belirtirken, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da yarın karara varacaklarını söyledi.

Ayşegül Baybars / Jale Refik Rogers

Görüşleri sorulmak üzere aranan HP Milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers’a ise ulaşılamadı.











Başa dön tuşu