KıbrısManşet

UBP’de büyük telaş: İçişleri Bakanlığı Özkurt’a cezaevinde özel oda mı hazırlattı?

Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) hukukçuları ve Meryem Özkurt‘un Avukatı Fevzi Hansel‘in, Cumhurbaşkanlığı eliyle Özkurt’a af çıkarmak, olmazsa “proje açılış yayınlarının” seçim yasağı dışında bırakılacağı bir yasa tasarısını Meclis‘e sunmak için harekete geçtiği, öte yandan İçişleri Bakanlığı‘nın da Özkurt’a cezaevinde özel oda hazırlattığı iddia edildi

Özkurt UBP ve Tatar’a mesaj vermişti!

UBP, kendi yasa dışı talimatıyla seçim yasaklarına ve Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) uyarılarına rağmen Geçitköy barajının açılışının canlı yayınını kesmeyen BRT Müdürü Özkurt için seferber olundu.

Özkurt 2 ay hapis cezası almasının ardından yaptığı açıklamada, iktidara ve Cumhurbaşkanlığı’na (Ersin Tatar) mesaj vermiş ve “Siyasilerin bu kararla ilgili ne söyleyeceklerini merak ediyorum” demişti.

Cumhurbaşkanlığı affı, olmazsa yasa tasarısı!

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Özkurt’un Avukatı Fevzi Hansel şu sıralarda Meclis’te, Meclis Sekreteri ve hukukçularla bir araya geldi.

İlk etapta Özkurt’un Cumhurbaşkanlığı tarafından affının sağlanıp sağlanamayacağı üzerinde durulduğu, bu sağlanamazsa da “proje açılışlarının” seçim yasaklarından muaf tutulması için Meclis’e götürmek üzere bir yasa tasarısı hazırlığı yapılacağı belirtiliyor.

İçişleri’nden Özkurt’a özel oda mı hazırlandı?

Bu arada Atanmış Başbakan Ünal Üstel’in talimatıyla İçişleri Bakanlığı’nın, cezaevinde Özkurt için sadece kendisinin kalacağı özel oda hazırlattığı da iddialar arasında.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu