KıbrısManşet

Akıncı: BRT de aldığı talimatlar çerçevesinde istenilen rolünü oynadı

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, ölüm tehditleri dahil her yönüyle müdahalelerin yaşandığı bir seçim olduğuna dikkat çekerek, hukuk dışı emri uygulamanın da hukuk devleti kurallarına aykırı olduğunu belirtti

Akıncı: BRT de aldığı talimatlar çerçevesinde istenilen rolünü oynadı

Resmi sosyal emdya hesabından açıklama yapan Akıncı, 2020 Cumhurbaşkanlığı seçiminin, demokratik, adil, dürüst bir seçim olmadığını, AKP yönetimindeki Türkiye devlet kurumlarının ve buradaki temsilcilerinin başrol oyuncuları olduğu müdahalelerin, her yönüyle yaşandığı bir seçim olduğunu vueguladı.

Akıncı, “Ölüm tehditleri yanında, en ağır hakaretlerin yapıldığı, elçiliğin seçim karargahı olarak kullanıldığı, gerçek halk iradesinin yansımaması için her türlü entrikanın çevrildiği bilinen gerçeklerdir. BRT de, aldığı talimatlar çerçevesinde istenilen rolünü oynadı” dedi.

“Emir nereden gelirse gelsin…”

Bu büyük suç zincirinin küçük bir halkası olarak BRT Müdürünün mahkumiyet kararı üzerinde tartışıldığını hatırlatan Akıncı, kendisinin hiç kimsenin hapsedilmesinden elbette mutlu olmayacağını ancak ne var ki, toplumu daha güzel bir geleceğe ilerleyecekse, bunu demokratik hukuk devleti kurallarına uyarak başarabileceğini vurguladıç

Akıncı, “Bu kuralların içinde seçim yasaklarına uymak, emir nereden gelirse gelsin hukuk dışı emri uygulamamak da vardır. Toplumumuz, özgür, demokratik, laik, insan haklarına saygılı ve hukukun üstünlüğünün her zaman geçerli olduğu bir düzene elbet ulaşacaktır. Bu yönde atılan her adım, küçük de olsa önemlidir” dedi.











Başa dön tuşu