KıbrısManşet

Arıklı: Bizden “küfür” ve “hakareti” serbest bırakmamızı istiyorlar

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, basın ve ifade özgürlüğüne darbe vurulmak istenen yasa tasarılarıyla ilgili, hukukçular tarafından yanıltıldıklarını söyleyerek, “Muhalefet haklı” dedi

Arıklı: Bizden “küfür” ve “hakareti” serbest bırakmamızı istiyorlar

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arıklı, gazetecilerin eylemleri nedeniyle komitelere gönderilmeyeceği kararının “teknik bir hata” olduğunu, “düşünce ve ifade özgürlüğüne” evet, “hakaret ve küfür özgürlüğüne” hayır dediklerini belirtti.

Kendilerinden istenenin, “küfür ve hakaretin serbest bırakılması” olduğunu iddia eden Arıklı, “Efendim, ‘küfür ve hakaret zaten mevcut yasalarda suçmuş ve bu ifadeleri kullananlar hakkında zem ve kadih davası açılabilirmiş’ Bizim yaptığımız; zem ve kadihe konu olan suçların sosyal medyada işlenmesi halinde, bunun da bir suç olduğunu belirtmek ve bu suçun cezasını ilgili yasaya koymaktan ibaret. Ki bu konuda hangi düzenlemelerin yapılması gerektiğini bize Savcılık, Polis ve BTHK temsilcileri söyledi” dedi.

“Muhalefet haklı. Hukukçularımız bizi yanlış yönlendirdi”

Arıklı’nın “İşte orda muhalefet haklı” dediği ifadeler ise şöyle;

“Peki ilgili fasıl ve yasalarda yer alan ve 2007’de değiştirilen ve kıyamet koparılmasına neden olan ‘Hoşnutsuzluk’ vs. gibi kavramlar neyin nesi?

İşte orda muhalefet haklı. Maalesef teknik bir hatadan dolayı hukukçularımız bizi yanlış yönlendirdi.

Geçen gün Mecliste konuşup detayına girmediğim ‘teknik hata’ şu;

Bir sömürge yasası olan ve halen uygulamada olan yasalar, 2007’de değişikliğe uğramış ve ‘hoşnutsuzluk yaratmak’ gibi bir çok saçma kavram, yasadan çıkarılmıştı. Ne yazık ki bu değişiklikler bir ihmal sonucu ‘Mahkemeler.org’da yer almamıştı. Mahkemeler.org’da yasanın eski hali duruyordu.

Hükümet bu yasaya bilişim suçlarını eklemek için toplantı yaptığında, toplantıya katılan herkesin elinde ilgili yasalar eski hali vardı.

Çünkü herkes ilgili yasayı mahkemeler.org’dan indirmiş ve onun üzerinde çalışmıştı. Şimdi bu teknik arıza gideriliyor. Hukukçular, ilgili yasaların son hali üzerinde çalışıyor”











Başa dön tuşu