EkonomiKıbrısManşet

Serdaroğlu: Çalışanların emeğinin karşılığını almasını sağlamak sorumluluğumuzdur

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Asgari Ücret Saptama Komisyonu‘nu resmi olarak toplantıya çağırdıklarını duyurdu

Serdaroğlu: Çalışanların emeğinin karşılığını almasını sağlamak sorumluluğumuzdur

Yazılı açıklama yapan Serdaroğlu, özel sektör çalışanlarının açlık sınırı altında yaşadığı, yeni zamlar ve dövizdeki yükselişinin artarak devam ettiği günümüzde asgari ücretle çalışanların aldıkları ücret ile temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma geldiklerini vurguladı.

Serdaroğlu, “Bu duruma son vermek ve çalışanların emeğinin karşılığını almasını sağlamak sorumluluğumuzdur. 1 Ocak 2022 tarihinde brüt 7 bin TL, net 6 bin 90 TL olarak belirlenen asgari ücret açlık sınırını çok altında kalmış emekçilerin evine ekmek götürmesi imkansız hale gelmiştir” dedi.

“Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun toplantıya çağrılmasını resmen talep ettik”

Serdaroğlu, 22/1975 sayılı Asgari Ücret Yasası’nın 8. Maddesi’ne göre çalışanları Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda temsil eden Hür-iş Federasyonu olarak Asgari Ücretler Yasası’nın 9. Maddesi’nin verdiği yetkiye dayanarak yeni asgari ücretin belirlenmesi için yasal süre içinde komisyonun toplantıya çağrılmasını talep etti.

Serdaroğlu, “Hür-İş Federasyonu olarak, yasal mevzuat gereğince 16 Haziran 2021 tarihinde Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun toplantıya çağrılmasını resmen talep etmiş bulunuyoruz. Kamuoyuna duyurulur” dedi.











Başa dön tuşu