KıbrısManşet

Gürtay: Ülkemde dayatılan ekonomik paketlerle emekçi halkımızın yaşamı daha da zorlaştı

Avrupa Gazeteciler Federasyonu‘nun (EFJ) Genel Kurulu İzmir’de gerçekleşti, Paris, Viyana, Atina gibi aday şehirleri geride bırakarak #EFJ2022’nin ev sahibi olarak seçilen İzmir, Avrupa’nın 45 ülkesinden 100’ü aşkın gazeteciyi ağırladı

EFJ Genel Kurulu İzmir’de gerçekleşti

320.000’den fazla medya çalışanını temsil eden EFJ Genel Kurulu İzmir Alsancak’taki tarihi Havagazı Fabrikası’nda 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Genel Kurul kapsamında “Yerel Medya Zirvesi” de gerçekleşti.

Başkan Sever, Yardımcısı Kuleli

Kıtanın en büyük basın meslek örgütü olan binlerce medya çalışanını temsil eden EFJ Başkanlığına Hırvatistan’dan Maja Sever, Başkan Yardımcılığına Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yöneticisi Mustafa Kuleli seçildi. Bu seçim sonuçlarına göre EFJ tarihinde ilk kez bir kadın başkan ve Türk başkan yardımcısı görev yapacak

Gürtay: İfade özgürlüğü onurumuzdur

EFJ Genel Kurulu’nda konuşan Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) Örgütlenme Sekreteri Növber Gürtay, tüm dünyada olduğu gibi adanın kuzeyinde de ekonomik krizin ağır sonuçları ve çalışma hayatın-daki tahammül edilemez zorluklarla mücadele edildiğini vurguladı.

Gürtay konuşmasının devamında, “Ülkemde dayatılan ekonomik paketlerle emekçi halkımızın yaşamının daha da zorlaştığını söylemek istiyorum. Bunun yanında temel hak ve özgürlüklerimiz tahakküm altına alınmaya çalışılıyor. En önemlisi de temel hak ve özgürlüklerin bileşenlerinden ifade özgürlüğümüz, mevzuatımızda yapılmak istenen değişiklikle, haklarımızın geriletilmesi hedefleniyor” dedi.

“İrademiz özgürlüğümüzdür”

Dayatmalara karşı BASIN-SEN’in kampanyalarına da vurgu yapan Gürtay, “ ‘İrademiz Özgürlüğümüzdür’ şiarı ile başlattığımız kampanya çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz eylemlerimize, örgütlü bulunduğumuz kamu ve özel fark etmeksizin tüm basın kuruluşlarımız da grev kararı alarak Cumhuriyet Meclisi önünde devam ettik. İstiyoruzki; toplumumuzun her kesimini etkileyecek, özgürlükleri baskı altına alacak yasa tasarısı bir an önce geri çekilsin. İstiyoruz ki yerel yasal mevzuatımız insan hakları standartları doğrul-tusunda güncellensin. İstiyoruz ki neoliberal politikalar son bulsun, emeğimiz özgürleşsin. Mücadelemiz bu gaye ile devam edecek. İfade özgürlüğü onurumuzdur” dedi.











Başa dön tuşu