KıbrısManşet

Bengihan: Bir kişiyi tek kararla 2 ayrı yere atamak skandaldır!

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Bakanlar Kurulu‘nun aldığı ve Resmi Gazete‘de yayımlanan bir kararla, bir kişinin aynı anda 2 ayrı atamayla önce Müdür/Temsilci sonra Abu Dhabi Temsilcisi yapıldığını söyledi

Bengihan: Bir kişiyi tek kararla 2 ayrı yere atamak hangi aklın ürünüdür?

Özgür Gazete‘ye konuyla ilgili açıklamada bulunan Bengihan, halkın ve emekçilerin ekonomik kriz ve zamlar altında ezildiği bir dönemde dahi, Müdür/Müsteşar/Danışman atamalarının hız kesmediğine dikkat çekere, hükümetin sadece kendilerinin ve yandaşlarının çıkarları doğrultusunda ülkenin tüm kaynaklarını sömürdüğünü belirtti.

Bengihan, “Bu Bakanlar Kurulu kararı görüldüğü gibi mart ayında alınan bir karardır ve buradaki skandal Bakanlar Kurulu kararı ile Üst Kademe Yöneticileri Yasası’na göre Müdür ataması yapılacağı kararı alınamaz. Ayrıca bir Bakanlar Kurulu kararında bir kişinin önce üst kademe yöneticisi yapılacağı yani Müdür olacağı ardından 6 ay sonrasına da Abu Dabi‘ye temsilci olarak gönderileceği bir başka büyük skandaldır. Bu skandal karar, nasıl bir hükümet anlayışının yürütüldüğün göstergesidir ve bu UBP hükümetlerinin yönetim anlamında hem de liyakat konusundaki durumlarını da ortaya koymaktadır” dedi.

Bakanlar Kurulu’nun ilgili kararı

Bengihan şöyle devam etti;

“Hem ülkedeki ekonomik gerçekler ortadayken hala atama yapıyorlar hem de böyle bir çifte atama Bakanlar Kurulu tarihinde görülmedi. Bir kişiyi tek kararla önce Üst Kademe Yasası’na göre Müdür/Temsilci ardından da Dışişleri Dairesi Yasası’na göre KKTC Abu Dhabi Temsilciliğine atamaya çalışmak nasıl bir aklın ürünüdür?”











Başa dön tuşu