EkonomiKıbrısManşet

Baybora: Hükümetin varlık nedeni yandaşlarına ve kendilerine menfaat sağlamak

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, hiper enflasyon yaşanılan bu dönemde tüm ücretlilerin satın alma gücünün bir nebze de olsa korunabilmesi için maaş ve ücretlere geçek rakamlar üzerinden her ay hayat pahalılığı ödeneği verilmesinin yanında, düşük ücretli çalışan ve emeklilerin maaşlarının artırılmasının gerekliliğini vurguladı

Baybora: Hükümetin varlık nedeni yandaşlarına ve kendilerine menfaat sağlamak

Yazılı açıklama yapan Baybora, Kıbrıs Türk toplumunun tarihinin en ağır ekonomik koşullarıyla karşı karşıya olduğunu, toplumun büyük bir kesiminin her geçen gün yoksullaştığını ve satın alma gücünün azaldığını belirtti.

Baybora, “Vatandaşın yoksullaşması karşısında çare üretmesi gereken UBP-DP-YDP hükümeti ise her gün danışman ve siyasi atamalar yapmaktadır. Tasarruf tedbirlerinden bahseden UBP-DP-YDP hükümeti toplumu düşünmemenin yanında temsil de etmemektedir. Gayri meşru hükümetin varlık nedeni yandaşlarına ve kendilerine menfaat sağlamanın ötesine geçmemektedir” dedi.

“Süper zenginlerden servet vergisi alınması ile toplumun ekonomik koşulları iyileştirilebilir”

“Vatandaşın alım gücü korunmalı” diyen Baybora, sürekli artan fiyatlar karşısında çalışanların maaş ve ücretlerin yetersiz kaldığını, hiper enflasyon yaşanılan bu dönemde tüm ücretlilerin satın alma gücünün bir nebze de olsa korunabilmesi için maaş ve ücretlere geçek rakamlar üzerinden her ay hayat pahalılığı ödeneği verilmesinin yanında, düşük ücretli çalışan ve emeklilerin maaşlarının artırılmasının gerekliliğini vurguladı.

Baybora, “Üretim ve küçük esnaf desteklenmelidir. Bu ülkede yeterli kaynak mevcuttur. Kaynakların eşit ve adil kullanımı noktasında bürokratik sorumsuzluklar vardır. Kayıt dışılıkla mücadele edilerek yeterli vergi toplanması ve süper zenginlerden servet vergisi alınması ile toplumun ekonomik koşulları iyileştirilebilir “dedi.

“UBP-DP-YDP hükümeti hemen istifa ederek toplumun önünü açmalıdır”

Baybora şöyle devam etti;

“Merkez Bankası’nın karı 506,5 milyon TL’ye yükselmiştir. Maliye’nin bütçesi 499,8 milyon TL “fazla” vermiştir. “TC Yardım ve Kredileri” başlığı altında gösterilen bütçe kalemi hala “sıfırda” olmasına rağmen, ayaklarımız üstünde durabiliyoruz. Ülke kaynaklarını kendilerine ve siyasi yandaşlarına kullanan UBP-DP-YDP hükümeti hemen istifa ederek toplumun önünü açmalıdır”











Başa dön tuşu