KıbrısManşet

Sol Gençlik: Yaşıtların göç ederken sen maaş artışını alırken vicdanın sızlamayacak mı?

Sol Gençlik çiçeği burnunda 1996 doğumlu, taze mezun Özel Kalem Müdürü Mustafa Çaluda’nın Yüksek Lisans eğitimini bitirmesini duyurması üzerine açıklamada bulundu

Sol Gençlik: “İki Devletli Çözüm diyerek Özel Kalem Müdürü” olarak atanmıştı

Yazılı açıklama yapan Sol Gençlik, 6 Mayıs 2021’de o dönemin sabıkalı UBPli vekillerinden Aytaç Çaluda’nın oğlu Mustafa Çaluda’nın henüz Yüksek Lisans eğitimindeyken 5 Mayıs 2021’de yapılan görevden alma ve atama kararları doğrultusunda 14 Mart 2018’den beri Cumhuriyet Meclis Başkanı Özel Kalem Müdürü görevini yürüten kişinin görevden alınması üzerine yerine atandığını hatırlattı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Sol Gençlik olarak gençlerimizin işsizlik oranının böylesine arttığı bir dönemde yaşıtları bu topraklardan göç ederken veya göç etmemek için mücadele verirken, Mustafa Çaluda’nın “İki Devletli Çözüm diyerek Özel Kalem Müdürü” olarak atanmasına tepki göstermiştik.

Vergilerimizi çalan ve karşılığında hiç bir şey vermeyen hak ve emek sömürücü bu sistem ve öncülerinden biri olan 1996 doğumlu Özel Kalem Müdürü Mustafa Çaluda, dün Yüksek Lisans eğitimini tamamladığını duyurdu.

“Çaluda’ya bir de mezuniyet hediyesi üzerine bizlerin vergileri ile maaş artışı”

Öğrenciler 4 aydır burslarının ödenmesini beklerken, sermayedarların çıkarını gözeten Bakanlar Kurulu’nun zam kararlarıyla alım gücü her gün daha da düşerken en genç Özel Kalem Müdürümüz Yüksek Lisans eğitimini tamamlaması üzerine maaşına zam da alacak.

Hem babasının vekil olduğu dönemde çok açık bir şekilde torpille bu mevkiye getirilen Çaluda’ya bir de mezuniyet hediyesi üzerine bizlerin vergileri ile maaş artışı da yapılacak.

“Yaşıtların göç ederken vicdanın sızlamayacak mı?”

Çaluda torpille keyfi sefa sürerken; donanımlı, bilgili, aydın gençlerimiz her gün birer birer bu ülkeden göç ediyor. Gençlerimiz kendisini Diplomalı işsiz olarak tanımlarken, Kıbrıs’ın kuzeyinde aç gözlü patronların altında ezilirken, torpil düzeninin gençler arasındaki taze temsiliyeti, en genç Özel Kalem Müdürümüze soruyoruz:

-Çaluda, yaşıtların göç ederken sen maaş artışını alırken vicdanın sızlamayacak mı?

Bu torpil ve kıyak düzenine hizmet edenler yalnızca bugünümüzü değil, yarınlarımızı da tüm adayı yandaşlarına hibe edip geleceğimizi çürütmektedirler.











Başa dön tuşu