KıbrısManşet

Erilen: Saraylar, hamamlar, külliyeler talep edilirken…

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Basın Yayın ve Propaganda Sekreteri Uğur Erilen, Mersinlik yangınına işaret ederek, önlem almayan ve yangın helikopteri için bütçe ayırmayanların bunun bedelini ödemeleri gerektiğine vurgu yaptı

Erilen: Yanan tüm alanlarımız derhal yeniden ağaçlandırılmalıdır

Yazılı açıklama yapan Erilen, “Ders almadık” diyerek, gelecek kuşakların ekolojik birikimine ve biyolojik çeşitliliğe zarar verildiğini, işte şimdi ders alınması gerektiğini belirtti.

Erilen, “Yangın riski yüksek olan ormanlarda ve bölgelerde önleyici tedbirler hayata geçirilmelidir. İtfaiye ekipmanlarını güncellemek ve güçlendirmek için kaynak ayrılmalıdır. Ormanlara yakın yaşayan halka, yangın eğitimi verilebilecek düzenlemeler yapılmalıdır. Sürdürülebilir çevre eğitimi öğretim programlarının belirleyici ilkelerinden biri olmalıdır. Ülkemizin iklimsel, mevsimsel, fiziksel ve gerekli tüm koşulların dikkate alınacağı bir ağaçlandırma projesi çerçevesinde, yanan tüm alanlarımız derhal yeniden ağaçlandırılmalıdır” dedi.

“Hükümet helikopterin yıllık servisi yapılmadan neden kiralandığını açıklamalıdır”

“Uyarıyoruz” diyen Erilen, yangına vesile olanların, önleyici tedbir almayan makamlar ve bütçeden kaynak ayırmayanların, halkta yarattığı hayal kırıklığının hukuksal ve ekonomik boyutunun bedelini ödemesi gerektiğine işaret ederek, ihmal ve/veya kasıt kurbanı olan bu orman alanlarının imara açılmaması için en katı tedbirlerin de derhal hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.

Erilen, “Şimdi sorgulamalıyız. Bir gecede onlarca siyasi atama yapan hükümet, yangın helikopteri veya uçağı alabilecek bütçeyi neden hayata geçirmediğini, yangın helikopteri almak yerine kiralama yoluna giden zihniyet bu helikopterin yıllık servisi yapılmadan neden kiralandığını açıklamalıdır” dedi.

“Saraylar, hamamlar, külliyeler talep edilirken…”

Meclis Başkanı Zorlu Töre‘nin 3 ayrı koruma polisi talep ettiğini hatırlatan Erilen, bunun yerine neden daha fazla itfaiye personeli ve ormanlarda görev alacak daha çok personel talep etmediğini Töre’nin açıklamak durumunda olduğunu belirtti.

Erilen şöyle devam etti;

“Saraylar, hamamlar, külliyeler talep edilirken, itfaiye için gerekli teknolojik yatırım yapılmadığı ve orman alanlarında neden gerekli önlemlerin alınmadığı ile ilgili hesap verilmelidir.

Gelecek nesillere ekolojik birikim borcumuz var.

Sendika olarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm halkımız adına üzerimize düşeni yapacağız.
Üzgünüz”











Başa dön tuşu