KıbrısManşet

Özbilgehan: Toplumun tümüne tarihî bir görev düşüyor

Lefkoşa Gençlik Derneği Başkanı Mustafa Özbilgehan, tüm sivil toplum kuruluşlarına yönelik Mersinlik yangını sonrasında yapılabileceklerle ilgili bir çağrıda bulunarak, kayıtlı STÖ’lerle kayıtsız inisiyatiflerin kendilerine ulaşmalarını istedi

Özbilgehan: Toplumun tümüne tarihî bir görev düşüyor

Mersinlik bölgesinde başlayıp ülkenin doğusunda çok geniş alanlara yayılan ve henüz devam eden orman yangını ile ilgili afet durumunun devam ettiği e ciddiyetini koruduğu belirtilen açıklamada, gerek yangın söndürme çalışmalarında gerek yangından mağdur olan halkın rehabilitasyonunda gerekse kaybolan doğal yaşamın bir nebze de olsun geri getirilmesinde toplumun tümüne tarihî bir görev düştüğü vurgulandı.

Açıklamada, “Bu hâl ve şartlarda koordinasyonun sağlanması bir zarurettir. Bu sebeple Lefkoşa Gençlik Derneği olarak sivil toplumun her kesimine bu olağanüstü durumda acil olarak iş birliği ve koordinasyon çağrısı yapıyoruz. Tüm kayıtlı sivil toplum kuruluşları ve kayıtsız inisiyatiflerin bir araya gelmesi açısından yetkili kurullarını acil olarak toplamasını ve verebilecekleri katkıyı ve önerilerini toparlamasını sağlamalarını önemle rica ediyoruz” denildi.

Açıklama şöyle devam etti;

“Bu olağanüstü şartlarda bir zaruret olarak gördüğümüz sivil toplum koordinasyonun sağlanması açısından tüm gönüllü kuruluşların dernek sosyal medya hesabımıza veya 0 (533) 837 60 73 numaralı telefon aracılığıyla derneğimize ulaşmalarını yine önemle rica ediyoruz”











Başa dön tuşu