KıbrısManşet

Oktay: Kıbrıs Türk halkı Tatar’ı Cumhurbaşkanı “seçerek” iki devletli çözümü ortaya koydu

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Maraş’ın yasal sahiplerine iadesine karşılık Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı‘nın doğrudan uçuşlara ve uluslararası ticarete açılmasını öngören Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) için “Zulüm arttırıcı planlar” dedi

Tatar: Kıbrıs’ta artık sürecin değiştiğini, iki devletli siyasetin var olduğunu Anastasiadis’e ilettim

Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın ortak basın toplantısında, ülke yangın yeriyken sarf edilen sözler tartışma yarattı

Tatar konuşmasında, Mersinlik yangınıyla ilgili “Yangının akşam saatlerine kadar tamamen söndürülmesi için gayretler devam ediyor” sözleriyle konu ederken, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis‘in GYÖ’lerine geniş yer ayırdı.

Tatar, “Kendisine gönderdiğim mektupta, sözde GYÖ’ler bağlamında Maraş’ın iadesi, bizim kendi limanlarımızın BM ve AB denetiminde direkt uçuşlara açılmasını reddettiğimizi, bunların söz konusu olmayacağını, Kıbrıs’ta artık sürecin değiştiğini, iki devletli siyasetin var olduğunu ilettim. Türk tarafının somut önerilerini önümüzdeki günlerde kendisine ileteceğim” dedi.

Oktay: GYÖ diye sunulan tek taraflı nakaratlar, zulüm arttırıcı planlardan öteye geçmemektedir

Tatar’dan sonra söz alan Oktay ise yangınla ilgili olarak; “Yangın hepimizin yüreklerini yaktı, aynen Türkiye’de Marmaris’teki yangının ciğerlerimizi yaktığı gibi. Kıbrıslı Türklere geçmiş olsun. TC Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçmiş olsun dileklerini iletiyorum” dedi.

Oktay, “KKTC’nin istikrar içinde gelişerek tüm kurum ve kuruluşlarıyla güçlenmesine büyük önem veriyoruz. KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durması yönünde atılan adımların tümü bir bütündür. Kıbrıs Türk halkı Tatar’ı Cumhurbaşkanı olarak seçerek iki devletli çözüm önerisini açıkça ortaya koydu. Rum kesimi tarafından GYÖ diye sunulan tek taraflı nakaratlar, zulüm arttırıcı planlardan öteye geçmemektedir. Bizde güzel bir deyim var; çayın taşıyla çayın kuşunu vurmaya çalışmak. Bizim toprağımızla, KKTC toprağıyla, siz onu verin biz sizin havalimanınızı açalım. Güler misiniz ağlar mısınız? Bu açıkgözlüğe ve fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz dedi.











Başa dön tuşu