KıbrısManşet

Oğuz: Yangın yerinde yeni parlamaların olmaması için teknik çalışmalar devam ediyor

Tarım Bakanı Dursun Oğuz, yangın yerinde yeni parlamaların olmaması için teknik çalışmaların devam ettiğini, karadan soğutma çalışmalarının 10 gün kadar daha süreceğini belirtti

Oğuz: Soğutma, gözlem ve müdahale 10 gün daha sürecek

Türk Ajansı Kıbrıs‘a (TAK) konuşan yanıtlayan Bakan Oğuz Mersinlik’te meydana gelen ve dördüncü gününde yağmurun yağmasıyla söndürülebilen yangın bölgesinde, dün gecenin de riskli geçtiğini, rüzgârın ters yönde esmesiyle yangının yeniden parlamasına karşı gönüllülerin ve görevlilerin sabaha kadar müdahaleye devam ettiğini belirtti.

İş makinelerinin, ara boşlukların dıştan içe açılması yönünde çalışmalar yaptığını anlatan Oğuz, ekiplerin yangın alanlarına karadan müdahaleye devam edeceğini belirtti.

“iki helikopter hazırda bekliyor”

Oğuz, TC’den gelen bir helikopterle, yangın aparatı takılan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir helikopterin havadan destek gerekmesi durumunda müdahale için hazır vaziyette beklediğini kaydetti.

Yangın süresince küreğini kapan vatandaşların yardıma geldiğini anlatan Oğuz, “Tam bir dayanışma oldu. Küreğini kapan yardıma geldi” dedi.











Başa dön tuşu