KıbrısManşet

Oğuz: Yangına geç müdahale edildiği eleştirileri doğru değil, GKK’ya ait 2 helikopter vardı

Tarım Bakanı Dursun Oğuz, Mersinlik yangınına geç müdahale edildiği eleştirilerinin doğru olmadığını, yangın başladığı anda bir helikopter ve bir uçağın müdahaleye başladığını, 2 saat sonra da TC’den yeni bir helikopterin geldiğini açıkladı

Oğuz: Yangına geç müdahale edildiği eleştirileri doğru değil

Özgür Web TV’de Damla Dabis’in sorularını yanıtlayan Oğuz, “Yangın başladığı andan itibaren ülkede bekletilen bir yangın söndürme helikopteri var mıydı?” sorusuna, Mersinlik yangınında herhangi bir bekletme durumu olmadığı, uçağın burada olduğu ve ilk sortisini de buraya yaptığı şeklinde yanıt verdi.

Oğuz, “Teknik olarak bakıldığında, uçak ve helikopterler direk yangına müdahalede bulundu. Hatta saat 16.00’da Türkiye’den yeni bir helikopter de geldi. Yangına geç müdahale edildiği eleştirileri doğru değil. Doğru olan; yangına anında hem uçak hem helikopterin yönlendirildiği, 2 saat sonra da üçüncü helikopterin geldiği bilgisidir” dedi.

“GKK’ya ait 2 tane helikopter vardı, biri müdahale ediyor diğeri gözcülük yapıyordu”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı‘na (GKK) ait helikoptere yangın söndürme aparatı takılması sonrası aparatın çıkarıldığı ve helikopterin sadece uçuş yaptığı noktasındaki eleştirilere de yanıt veren Oğuz, teknik olarak bilgi eksikliği olduğundan dolayı bu tartışmaların yapıldığını belirtti.

Oğuz, “Havada gözcülük yapan bir helikopter daha vardı. Bununla, aparat takılan helikopter karıştırılıyor. GKK’ya ait 2 tane helikopter vardı. Biri yangına müdahale ediyor, diğeri de bizim de zaman zaman içinde olduğumuz gözcülük görevini yapıyordu” dedi.

Oğuz, “Türkiye’ye, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne, BM’ye, İngiliz üslerine, Orman Dairesi’ne, gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir çevre felaketidir, bunun dili, dini, ırkı yoktur. Önemli olan doğru bilgilerle doğru paylaşım yapmak, sizlere de bu açıdan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu