KıbrısManşet

Kişmir: Buradaki işbirlikçiler ‘sıra sadece kendilerine gelene kadar’ izlemeye devam edecek

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir, Türkiye‘ye girişinin yasaklanan Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan‘ın yanında olduklarını, faşist uygulamalara mücadeleye devam edeceklerini vurguladı

Kişmir: Korkmazha’ın tek suçu ülkesinin sömürge olmasına karşı olmasıdır

Sendika adına yazılı açıklama yapan Kişmir, Türkiye’deki faşist AKP rejiminin aydın ve muhalif Kıbrıslıtürklere “milli güvenlik sorunu” yaftasıyla uyguladığı insan haklarına aykırı uygulamalara bir yurttaşın daha maruz kaldığını belirterek, Sol Hareket Genel Sekreteri Akademisyen Abdullah Korkmazhan’ın, dün gittiği Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Türkiye’ye alınmayarak adaya geri gönderildiğini hatırlattı.

Kişmir, “Korkmazhan psikolojik baskıya maruz kaldığını, Terörle Mücadele Şubesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan sorgusunun yapıldığını, “evli mi, çocuğu var mı, ailede TC vatandaşı var mı” gibi sorulara muhatap kaldığını açıklamıştır. Korkmazhan’ın da tıpkı daha önce Türkiye’ye girişine izin verilmeyen Kıbrıslıtürk aydınlar gibi tek suçu, AKP’nin tek adam rejimine, ülkesinin sömürge olmasına karşı olması, barış yanlısı olması ve bağımsız bir Kıbrıs yolunda politikalar gütmesidir” dedi.

“Buradaki işbirlikçiler ‘sıra sadece kendilerine gelene kadar’ izlemeye devam edecek”

“Anavatan Türkiye” edebiyatıyla aslında Türkiye’yi ve halklarını değil, oradaki tek adam rejimini seven, “reisçilik” kültürüne hayranlık duyan buradaki işbirlikçi UBP-DP-YDP hükümetinin ise kendi insanına yapılan bu zulme ses çıkarmayarak büyük bir ihanet içinde olduğunu vurgulayan Kişmir, kendilerinin sadece basın ve ifade özgürlüğüne değil, insan haklarına ve bu haklar içinde yer alan seyahat özgürlüğüne getirilen tüm kısıtlamalara karşı durdukları gibi, AKP tarafından Kıbrıslıtürklere yapılan bu faşist uygulamalara da sonuna kadar direneceklerini kaydetti.

Kişmir, “Adeta bir “süs bitkisi” gibi atandığı Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturan zat, tıpkı mensubu olduğu parti ve hükümet gibi olan biteni “sıra sadece kendisine gelene kadar” izlemeye devam etse de bizler susmayacağız! AKP Türkiye’den, buradaki işbirlikçiler de o koltuklardan gidene kadar mücadelemiz devam edecektir. Abdullah Korkmazhan, Türkiye’de başlatacağını söylediği hukuk mücadelesinde de, buradaki işbirlikçilerle yapacağı mücadelede de asla yalnız kalmayacaktır” dedi.











Başa dön tuşu