KıbrısManşet

Derya: Her fırsatta Kıbrıslıtürklere hakaret eden ve işkence fantezisi kuran biri olarak sussaydı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘ya, Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan’ın Türkiye‘ye alınmaması konusunda yaptığı açıklamalar nedeniyle sert çıktı

Derya: Kırgız Interpol’ü tarafından tutuklanan adam gelip KKTC’de Bakan oldu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Derya Bakan Arıklı’yı kastederek, Kırgız Interpol’ü tarafından tutuklanan bir kişi olarak, gelip KKTC’de Bakan olduğunu, hakkındaki Sayıştay raporlarına dair tek cümle etmediği halde her fırsatta Kıbrıslıtürklere hakaret ettiğini ve işkence etme hayallerini çekinmeden yazdığını belirtti.

Derya, “Bu kişiden, fikir ve ifade özgürlüğünü kullanan Kıbrıslıtürk aydınların G82 altında maruz kaldığı insan hakkı ihlallerine karşı çıkmasını beklemiyorduk da en azından susmanın da erdem olduğunu öğrenseydi” dedi.

Arıklı ne demişti?

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Arıklı, Türkiye böyle bir uygulama yaptı diye buradaki hükümete serzenişte bulunmanın doğru olmadığını savunarak, kendilerine de söz söylemenin düşmeyeceğini kaydetti.

Arıklı, Türkiye’ye alınmayan AKP muhalifi Kıbrıslıtürklerin söylemediği sözleri söyleyerek kararı savunmaya çalıştığı konuşmasında, “Birileri sabahtan akşama kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret edecek, Türkiye ordusuna işgalci diyecek, ‘Ayşe döktüğü kanda’ boğulacak diyecek ama Türkiye bu kişiyi almayınca serzeniş olacak. Bu sözleri söyleyenler bilecek ki; bunun ilgili devlet tarafından ceza-i müeyyidesi olacak. Hiçbir devlet kendisiyle ilgili bu ifadeleri kullanan kişileri ilelebet mazur göremez. TC’nin kararı kendi güvenliği ile aldığı bir karardır. Bizim kalkıp ‘sen bu vatandaşı niye almıyorsun’ deme hakkımız yoktur” dedi.











Başa dön tuşu