KıbrısManşet

Kasulidis: Türk tarafı reddetse de GYÖ önerilerimiz geri çekilmedi

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, Güven Yaratıcı Önlemler‘in (GYÖ) her ne kadar Türk tarafınca resmen reddedilmiş olsa da kendileri açısından bu önerinin geri çekilmediğini söyledi

Kasulidis: “Sıfır asker, sıfır garanti” güney yönetiminin mantık dışı hareket ettiğini göstermek için yapıldı

Alithia gazetesinin haberine göre Kasulidis, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen Crans Montana süreciyle ilgili olarak dün RİK’e açıklamada bulundu.

Kasulidis, “Sıfır asker, sıfır garanti” sloganının Türk tarafından geldiğini ve bunun güney yönetiminin mantık dışı hareket ettiğini göstermek için yapıldığını söyledi.

Kasulidis tezlerinin, “garantilerin kaldırılması ve Türk askerinin çekilmesi” olduğunu ifade ederek, kendisinin de bu noktada dipnot düştüğünü ve kastettikleri şeyin “sıfır garanti” ve “sıfır işgalci Türk askeri” olduğunu vurguladı.

“GYÖ önerimiz geri çekilmedi”

Crans Montana’daki müzakereler döneminde anlaşmazlık olup olmadığı sorusuna da cevap veren Kasulidis, kendisinin de kimin neyi kastettiğini bilmediğini ve şimdi de oturup, kimin garantilerin kaldırılması ve askerin çekilmesi konusunda daha katı olduğunu tartışmayacağını söyledi.

Haravgi gazetesi ise Kasulidis’in Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) konusunda açıklama yaparak, her ne kadar GYÖ’ler Türk tarafınca resmen reddedilmiş olsa da, bu önerinin geri çekilmediğini söylediğini yazdı.











Başa dön tuşu