KıbrısManşet

Anastasiadis: Avrupa hukuku ile uyumlu, yaşayabilir ve işlevsel çözüm

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun Avrupa’nın açık bir yarası olduğunu söyleyerek, AB’nin diplomasi ve BM Sözleşmesi odaklı kriz durumlarının göğüslenmesi için çözümler arayabileceğini belirtti

Anastasiadis: Kıbrıs sorununun çözümünün geniş bölgenin güvenliği ve istikrarına yararlı etkileri olacak

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da bulunduğu ve Madrid’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-NATO yemeğinde konuşan Anastasiadis, Kıbrıs sorunundan Avrupa’nın açık bir yarası olarak bahsetti.

Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümünün geniş bölgenin güvenliği ve istikrarına ilişkin olarak yararlı etkileri olacağını söyledi.

Rum basınında da yer alan haberlere göre Anastasiadis, yemek boyunca diğer katılımcı liderler gibi, Kıbrıs Cumhuriyeti’yle AB-NATO arasındaki iş birliğinin gerekliliği konusundaki görüşlerini ortaya koydu, uluslararası hukuka saygı duyulması gerekliliğinin yanı sıra uluslararası düzeydeki çatışmaların barışçıl bir şekilde çözülmesi gerekliliğini vurguladı.

“Avrupa hukuku ile uyumlu, yaşayabilir ve işlevsel çözüm”

Kıbrıs sorununun, Avrupa’da açık bir yarayı teşkil etmeye devam ettiğini söyleyen Anastasiadis, Kıbrıs sorununun gerek uluslararası gerekse Avrupa hukuku ile uyumlu, yaşayabilir ve işlevsel çözümünün, sadece Kıbrıs ve Kıbrıslılar için değil geniş bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından da yararlı etkilere sahip olacağını söyledi.

Anastasiadis ayrıca artan jeopolitik ağırlığı dikkate alındığı zaman AB’nin güvenlik alanındaki tehditlerin sonlandırılması çabasında aktif bir rol oynaması gerektiğini ifade etti, AB’nin aynı zamanda diplomasi ve BM Sözleşmesi odaklı kriz durumlarının göğüslenmesi için çözümler arayabileceğinden bahsetti.











Başa dön tuşu