KıbrısManşet

Tüm dünya ararken, bizim ülkemizde yasal olarak saklandı!

Interpol tarafından aranan Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle‘a ülkemizde oturma izni veren dönemin UBP-DP-YDP Hükümeti ve İçişleri Bakanı Kutlu Evren‘in, ülke güvenliğini tehlikeye atan bu kararıyla ilgili yargıya hesap verip vermeyeceği tartışılmıyor

Kutlu Evren hesap verecek mi?

NTV KKTC Muhabiri Selim Sayarı’nın haberine göre bir yıl önce turist vizesiyle KKTC’ye giren Buddle’a, yatırımcı olarak dönemin İçişleri Bakanı Kutlu Evren tarafından oturma izni verildi.

Tüm dünyada aranırken bir yıl boyunca ülkemizde yasal olarak yaşayan Avustralya’daki kokain mafyasının liderlerinden olan Buddle, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa operasyonuyla tutuklandı.

Türkiye Interpol Europol Daire Başkanlığı yetkililerine teslim edilmek üzere Ankara’ya gönderilen Buddle, işlemlerinin ardından Avusturalya’ya iade edilecek.

Kutlu Evren hesap verecek mi?

Daily Mail Avustralya ve Sunday Telegraph gazeteleri ise Buddle’ın “FBI tarafından yapılan operasyon sonucu, Kıbrıs’taki sığınağına dönerken tutuklandığını” yazdı.

Tüm yaşananların ardından ise ülke güvenliğini tehlikeye atan bu gelişmeye izin veren dönemin UBP-DP-YDP Hükümeti ve İçişleri Bakanı Kutlu Evren’le ilgili bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı henüz tartışılmıyor.

Bakanlık açıklaması

İçişleri Bakanlığı ise bugün yaptığı açıklamasında, Mark Buddle’un ‘deport’ edildiğini duyurdu. Bakanlık, 8 Temmuz 2022 tarihinde hakkında deport kararı verilen Buddle’ın, 10 Temmuz 2022 tarihinde iki polis subayı nezaretinde, Ankara’ya götürüldüğünü ve Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarına teslim edildiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklaması şöyle;

“İçişleri Bakanlığı olarak ülke güvenliği ve asayişin sağlanması adına Polis Genel Müdürlüğümüz ile başlatmış olduğumuz muhaceret çalışmaları sonucunda, kısa sürede ülkede izinsiz, suça karışmış veya kamu güvenliği açısından sakıncalı yabancı kişilerin tespiti ve deport edilmeleri ile ilgili adımlar atılmış, ülke güvenliği, halkımızın huzuru için çalışmaların devam edeceği kamuoyuna duyurulmuştu.

11.08.2021 tarihinden itibaren KKTC’de yüksek gelire bağlı ikamet izni ile kalmakta olan Avustralya vatandaşı Mark Douglas Buddle’ın Polis Genel Müdürlüğü’müz tarafından yapılan araştırma sonucunda kamu güvenliği açısından sakıncalı olduğu anlaşılmıştır.

Polis Genel Müdürlüğü’müzün, Mark Douglas Buddle hakkında Bakanlığımıza yazmış olduğu raporunda, ilgili kişinin kamu huzuru ve güvenliği açısından sakıncalı olduğu açıkça belirtilmiştir. KKTC güvenlik güçlerinin raporu doğrultusunda, İçişleri Bakanımız Sayın Ziya Öztürkler’in talimatıyla, halkımızın huzur ve güvenliği açısından sakıncalı bulunan Mark Douglas Buddle hakkında 8 Temmuz 2022 tarihinde deport kararı alınmıştır.

Bakanlığımız tarafından 8 Temmuz 2022 tarihinde deport kararı verilen söz konusu şahıs, 10 Temmuz 2022 tarihinde Polis Genel Müdürlüğümüzün görevlendirdiği iki polis subayı nezaretinde, PC 1884 sefer sayılı uçakla Ankara’ya götürülmüş, burada Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarına teslim edilmiştir. KKTC’den deport edilen Mark Douglas Buddle’ın Ankara’da kendi ülkesine iadesi için yasal işlemleri devam etmektedir”











Başa dön tuşu