KıbrısManşet

Korkmazhan: UBP siyasi parti kılığında bir çete, yerel ve uluslararası çetelerin siyasi temsilcisidir

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle‘a ülkede oturma izni veren dönemin İçişleri Bakanı Kutlu Evren ve dönemin hükümetinin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi‘ne (UBP) hesap sordu

Korkmazhan: Interpol tarafından aranan daha kaç suçluya oturma izni yada vatandaşlık verdiniz?

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Korkmazhan, Interpol tarafından aranan Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle’ın 1 yılı aşkın bir süredir ülkede oturma izni ile bulunduğunun, Interpol’ün Buddle’ı Türkiye’den talep etmesi sayesinde öğrenildiğini hatırlattı.

Korkmazhan, “Başta bu tür işler de uzmanlaşmış Kutlu Evren’e ve UBP’ye sormak lazım; Interpol tarafından aranan daha kaç suçluya oturma izni yada vatandaşlık verdiniz? Bu işlerden de komisyon alıyor musunuz?” diye sordu.

“Çözümsüzlük politikasının temelinde Kıbrıs’ın kuzeyini uluslararası hukukun dışında tutma hedefi var”

UBP’nin siyasi parti kılığına bürünmüş bir çete, yerel ve uluslararası çetelerin siyasi temsilcisi olduğunu savunan Korkmazhan, çözümsüzlük politikasının temelinde de Kıbrıs’ın kuzeyini uluslararası hukukun dışında tutma hedefi bulunduğunu kaydetti.

Korkmazhan, “Bütün kirli ve kriminal ilişkilerini, işlerini dillerinden düşürmedikleri ‘Milli Dava’nın ardına gizlemektedirler. Kıbrıs sorunun da erken federal çözüm ve uluslararası hukukun parçası olmak kaçınılmazdır” dedi.











Başa dön tuşu