EkonomiKıbrısManşet

Maviş: Hükümet alım gücünü koruyacağına bürokrat çöplüğü yaratmaya devam ediyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, hükümetin, ekonomik sorunlara çözüm bulmak yerine toplumla dalga geçercesine, görevden alma ve görevden atama gibi bir misyonla, bürokrat çöplüğü yaratmaya devam ettiğini kaydetti

Maviş: Vatandaş çocuklarına güzel bir gelecek hazırlama ile ilgili endişe duymaktadır

Yazılı açıklama yapan Maviş, elektrik ve akaryakıt zamlarını ve enflasyonu kontrol altında tutabilecek bir araç sunulmadığı gibi temel gıda maddeleri ve temel hizmetlerdeki fahiş fiyatların da denetlenemediğinin ortada olduğunu vurgulayarak, yıllık enflasyonun yüzde 110.42’ye ulaştığı adanın kuzeyinde hayatı ucuzlatacak politikaların hükümet gündemine alınmadığı için vatandaşın alım gücünün kırılma noktasına geldiğini belirtti.

Maviş, “Temel ihtiyaçlarımızı gidermek, sosyal hayatımızı geliştirmek, kısa bir tatil yaparak dinlenmek gibi insanca bir hayat gereklilikleri lüks sınıfına girmiştir. Vatandaş gününü nasıl idame ettireceği ile ilgili ve çocuklarına güzel bir gelecek hazırlama ile ilgili endişe duymaktadır” dedi.

“Toplumun alım gücünü koruyacak düzenlemeleri hayata geçirin”

Hükümetle toplumun gündeminin aynı olmadığını belirten Maviş hükümetin, ekonomik sorunlara çözüm bulmak veya toplumsal kaynakları yol, okul, hastane ve sosyal alanlara harcamak yerine, toplumla dalga geçercesine, görevden alma ve görevden atama gibi bir misyonla, bürokrat çöplüğü yaratmaya devam ettiğini kaydetti.

Maviş hükümete, “Kaynakların eşit ve adil kullanımı noktasında bürokratik sorumsuzluğunuzdan vazgeçin. Toplumun alım gücünü koruyacak düzenlemeleri hayata geçirin” diyerek seslendi.

“Tanınmamış KKTC’yi 50 yıldır tanıtamamış yurtdışı ofislerine yüzbinlerce Euro harcamaya devam”

Tanınmamış bir KKTC’yi 50 yıldır tanıtamamış yurtdışı ofislerine yüzbinlerce Euro harcamaya ve ihtiyaç fazlası görevlerle atama yapmaya devam edildiğine de dikkat çeken Maviş, temsilciliklerin gerçek ihtiyaçlar temelinde belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Maviş, “Asgari ücreti enflasyon rakamlarının altında belirleyerek asgari ücretliden yüzde 15.55, 1200 TL civarı çalmıştır. Asgari ücreti yeniden belirleyin. Yeni asgari ücrete göre bir vergi düzenlemesi yapmadığı için yeni göreve başlayan göç yasasına tabi bir öğretmen 900 TL civarı fazla gelir vergisi ödeyecektir ve elbette tüm kamu emekçileri, öğretmenler ve özel sektör çalışanlarının da vergisi daha fazla olacaktır. Meclis’te bekleyen vergi düzenlemesi yasa tasarısını ivedilikle gündeme alın. Ya yukarıdaki çağrımıza kulak verin, ya da istifa ederek toplumun önünü açın” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu