KıbrısManşetSağlık

Bengihan: Bize randevu vermeyen Gürçağ’a sorunları basın yoluyla aktarıyoruz

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Covid hastaları ve diğer hastalıkları olan insanlara aynı yerde tedavi ve takip yapıldığına dikkat çekerek, kendilerine randevu vermediğini söylediği Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ‘ı göreve davet etti

Bengihan: Bize randevu vermeyen Gürçağ’a çözülmesi gereken sorunları basın yoluyla aktarıyoruz

Yazılı açıklama yapan Bengihan, sağlık gibi insan hayatını direkt etkileyen bir alanda, hem hizmet veren çalışanları hem de hizmet alanları olumsuz etkileyen sorunları sürekli gündeminde tutan ve bu sorunların çözülmesi için diyalog yolunu benimseyen sendikalarının, defalarca randevu talep etmesine rağmen Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ’dan randevu alamadıklarını söyledi.

Bengihan, “Birçok örgütle görüşmesine rağmen sağlıkta en çok üyeye sahip yetkili sendikamızla görüşmemekte ısrar etmesi nedeniyle iletişim kuramadığımız Sağlık Bakanı Gürçağ’a basın yoluyla acilen çözülmesi gereken sorunları aktarmak zorunda kaldık” dedi.

“Her gün ortalama dört sağlık çalışanı Covid oluyor”

Yaklaşık bir aydır ülke genelindeki tüm Covid hastalarıyla, farklı şikayetleri olan hastaların Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servis’inde (Dr. B.N.D.)birlikte muayene edilip takiplerinin de birlikte yapıldığını hatırlatan Bengihan, bu durumun hem gelen hastaları bulaş açısından endişelendirmekte hem de hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının zaten fazla olan iş yükünü daha da artırmakta, strese sokmakta olduğunu vurguladı.

Bengihan, “Her gün ortalama dört sağlık çalışanının Covid olması bunun en açık göstergesidir. Covid hastaları devlet hastanelerinin acil servislerinde karşılanırken, her servis kendi ile ilgili hastayı yatırır kararı alınmış, böylelikle Pandemi hastanesi anlamsız bir şekilde Üroloji ve Göz Servisi gibi normal servislere çevrilmiştir.
Dr. B.N.D. Hastanesine tüm periferlerden hasta gelmesine rağmen, bir de Covid hastalarının sadece burada muayene ve takip edilmesi kabul edilemez. Üç haftadır acil serviste yaşanan bu sıkıntılara halen çözüm üretmeyen Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırır, aksi halde grev dahil her türlü eylem hakkımızı kullanacağımızı vurgularız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu