KıbrısManşet

TDP Gençlik Örgütü ve KTOEÖS bir araya geldi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü’nün Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin özerk yapısı korunarak geliştirilmesinin önemine değinildi

“UBP-DP-YDP Hükümeti öğretmenlerin haklarına göz dikti”

Görüşmede KKTC-TC 2022 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü doğrultusunda hazırlanan, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmasına ve öğretmenlerin haklarının geriletilmesine zemin hazırlayacak yasal değişiklikler değerlendirildi, dayatmalara karşı ne gibi adımlar atılabileceği konuşuldu.

Görüşmeye TDP Gençlik Örgütü’nden Genel Başkan Arda Çileker ve Gülcan Soyluethem katılırken, KTOEÖS’ten Sendika Başkanı Ozan Elmalı ve yönetim kurulundan İbrahim Emirhan, Duygu Geylan, Ali Yaman Işık ile Hasan Soyer katıldı.

KTOEÖS Başkanı Elmalı, Eğitim Bakanlığı tarafından Teknik Kurul’a getirilen değişikliklere ilişkin bilgilendirmelerde bulunurken, TDP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Çileker, toplumun her anlamda dönüştürülmesi çabalarına bizzat hükümet eliyle destek sağlanmasına onay vermelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Elmalı, özellikle Covid-19 pandemisinin etkili olduğu 2 yıl boyunca en fazla özveride bulunan kesimlerin başında öğretmenlerin geldiğini ancak UBP-DP-YDP hükümetinin ilk fırsatta yine öğretmenlerin haklarına göz diktiğini belirtti.

Çileker ise Eğitim eski Bakanı Cemal Özyiğit’in döneminde Atatürk Öğretmen Akademisi’nin özgün yapısına zarar verecek, Lefke Avrupa Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolünü iptal ettiğini anımsatarak Atatürk Öğretmen Akademisi’nin özerk yapısı korunarak geliştirilmesinin önemine değindi.











Başa dön tuşu