KıbrısManşet

Kırşehir’e kampa gönderilen Kıbrıslı öğrenciler: Bizi buradan alın!

KKTC Eğitim Bakanlığı tarafından 46 Kıbrıslıtürk kız öğrencinin gönderildiği, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı‘nın Kırşehir‘de düzenlediği kampta mevlit düzenlenip ilahiler dinletildiği ortaya çıktı, Kıbrıslıtürk öğrenciler ailelerine “Bizi buradan alın” çağrısı yaptı

Kırşehir’e kampa gönderilen Kıbrıslı kız öğrenciler: Bizi buradan alın!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın’a ulaşan aileler, çocukların kendilerine gönderdiği ses kaydı ve videoları anlatıp konunun gündeme geetirilmesini talep etti.

Barçın sosyal medya hesabından Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na seslenerek, kampta ilk gece tek faaliyeti mevlit dinletilmesi olduğunu, mevlit bitiminde yarın aynı maneviyat hocaları ile dersleri olacağının söylendiğini ve Bakanlık olarak paylaşılan programlarda bu tür faaliyetlerin olduğunun da yazmadığını belirtti.

Barçın, “Aileler bize ulaşıp feryat ediyorlar, çocukları için ciddi endişe duyuyorlar ve çocukların dönmek istediğini söylüyorlar. Bu konuya acilen müdahale edin ve lütfen artık anti laik faaliyetler içeren bu organizasyonlara gençlerimizi göndermeyin. Not: Elimde bu konuya yönelik belgeli bilgiler mevcut olup, Bakanlığın talep etmesi durumunda onlarla da paylaşabileceğimi belirtmek isterim” dedi.

Ailelere verilen program ile kampta çocuklara verilen programlar arasındaki fark ise şöyle;

Ailelere verilen program
Resmi olarak KKTC’de paylaşılan program
Gerçek program!










Başa dön tuşu