KıbrısManşet

Kapısız: Yasaktan sonra bilinsin ki mücadelemiz devam edecektir

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanan grevlerinin 18 Ağustos’tan sonra devam edeceğini belirtti

Kapısız: Halk ve çalışanı korumak yerine sermaye ve zenginleri beslediniz

Yazılı açıklama yapan Kapısız, senenin başından beri gerek basın yolu ile gerekse yasaklanmasına rağmen yaptıkları grev ve eylemler aracılığı ile hükümeti uyardıklarını, yüksek hayat pahalılığı ve enflasyon yaşanılan bu dönemde hükümetin, halk ve çalışanı koruyacak icraatlar yapmak yerine sermayeyi besleyen, zenginleri daha da zengin eden uygulamalarla ülkeyi daha da yaşanmaz hale soktuğuna vurgu yaptı.

Kapısız, “Belirlenen asgari ücret açlık sınırının altındadır. Hayat pahalılığı uygulamanız gerçekleşen karşısında çalışanı korumamaktadır. Hem asgari ücret hem de hayat pahalılığı 2 ayda bir uygulanacak şekilde düzenlemeler yapılmalı, asgari ücret en düşük kamu maaşına endekslenmelidir” dedi.

“Yasaktan sonra bilinsin ki mücadelemiz devam edecektir”

Bugüne kadar yaptıkları eylemleri yasaklayan ya da ve kale almayan hükümete seslenen Kapısız şlunları kaydetti;

“Üst kurulumuz Türk-Sen’in asgari ücrete itirazlarını kale alıp almayacağınız ise bir muamma. Bize verdiğiniz tek cevap devlette para olmadığı ve hepimizin elini taşın altına koyması gerektiği oldu. Devleti uğrattığınız milyonlarca zarar dururken ve sermayenin elini taşın altında görmezken biliniz ki uydurduğunuz mazeretler bizim için geçerli olmayacaktır. Grev yapmamızı 18 Ağustos a kadar yasaklamış olabilirsiniz fakat yasaktan sonra bilinsin ki mücadelemiz devam edecektir”











Başa dön tuşu