KıbrısManşet

Anastasiadis: Acılarla hatırlanan son yıldönümü olsun

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, 20 Temmuz 1974‘ün acılarla hatırlanan son yıldönümü olmasını dileyerek, hedeflerinin yeniden bir araya gelen ve üçüncü taraf bağımlılıklarından arınmış bir Kıbrıs olduğunu söyledi

Anastasiadis: Acılarla hatırlanan son yıldönümü olsun

Sosyal medya hesabından 20 Temmuz 1974’le ilgili açıklamada bulunan Anastasiadis, Kıbrıs Türk işgalinden 48 yıl sonra çalan sirenin keskin sesinin kendilerine ağır sorumluluğu bir kez daha hatırlattığını söyleyerek, adanın bölünmüş, insan haklarından mahrum kalan vatandaşlarının “bu üzücü” yıldönümünün son olmasını diledi.

Anastasidais, “Bugün demokrasiyi ve vatanımızın toprak bütünlüğünü savunarak şehit düşen kahramanlarımızı, saygı değer akrabaları ve kayıp yakınlarıyla, işgalin vahşice sonuçlarından 48 yıldır acı çeken savaş esirleri ve yaralıları saygıyla anıyoruz” dedi.

“Teslim olma seçeneğini asla kabul etmeyeceğiz”

Anastasiadis, açıklamasına bu fotoğraf karesini de paylaştı

Yoğun çabalara rağmen Türkiye’nin aynı tahammülsüzlüğü göstermeye devam ettiğini savunan Anastasiadis, Türkiye’nin modern devletlerle senkronize olmayan kabul edilemez pozisyonlara takıntısının, herhangi bir müzakere sürecinin raydan çıkmasına neden olduğunu öne sürdü.

Anastasiadis, “Teslim olma seçeneğini asla kabul etmeyeceğiz. Hedefimiz, yeniden bir araya gelen ve üçüncü taraf bağımlılıklarından arınmış Kıbrıs olarak, AB ve onun değerleri bağlamında adanın tüm yasal sakinlerine gerçekten barışçıl, bir arada yaşama ihtimali vermektir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu