KıbrısManşetSağlık

Özgeçen: Soluduğumuz havanın ne kadar sağlığımızı etkilediğini öğrenmek istiyoruz

Çatalköy Geliştirme ve Kültür Derneği, Teknecik Elektrik Santrali bacasından çıkan siyah dumanların yarattığı hava kirliliğiyle ilgili Çevre Dairesi’ne dilekçe vererek, hava kalitesi ölçümlerinin açıklanmasını istedi

Özgeçen: Soluduğumuz havanın ne kadar sağlığımızı etkilediğini öğrenmek istiyoruz

Çevre Dairesi önünde açıklama yapan Dernek Başkanı Pervin Özgeçen, Dernek Avukatı Rüyam Öztuna birlikte Çatalköy ve civar bölge halkları adına burada bulunduklarını belirtti.

Çevre Dairesi’ne verilen dilekçe

Özgeçen, “Bölgemizi olumsuz etkileyen Teknecik Santrali’nden çıkan dumanların ölçümünün yapılmasını talep etmek için buraya geldik. Bu zamana kadar hiçbir şekilde çözüm yaratılmadı. En azından ölçümlerin yapılıp halkımıza doğru bilgilerin verilmesini istiyoruz. Soluduğumuz havanın ne kadar sağlığımızı etkilediğini öğrenmek istiyoruz” dedi.

Öztuna: Bölge halkından 300 imza topladık

Dernek Avukatı Öztuna ise, Çevre Dairesi Müdürü’nün bölgede sürekli ölçüm yapıldığını söylediğini belirterek, hali hazırda yapıldığı iddia edilen bu ölçümlerin kendileriyle paylaşılmasını istedi.

Öztuna, “Etkin ve yeterli ölçüm yapılması gerekiyor gerçek kirliliğin ortaya çıkarılması için. Bölge halkından 300 imza topladık. Etkin çözüm talebimiz devam edecek” dedi.











Başa dön tuşu