KıbrısKültür&SanatSürmanşet

Sarıçizmeli: KKTC’deki III. Cittaslow kent unvanına sahibiz

Kıbrıs‘ın kuzeyinde üzüm ve üzüm ürünleri ile ün yapmış olan Mehmetçik Köyü; bölge halkının kalkınması ve bölgenin tanıtılması adına önemli ve uluslararası bir simge haline gelen 60. Mehmetçik Üzüm Festivali‘ne ev sahipliği yapacak

Sarıçizmeli: KKTC’deki III. Cittaslow kent unvanına sahibiz

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü 60. kez açılış yapacak olan Geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali’ni uluslararası bir kimlik almanın haklı gururu ile daha güçlü bir biçimde düzenlenmekte olduklarının altını çizerek, bu festivalin uluslararası festivaller listesine girmiş ve onaylanmış bir festival ayrıcalığına sahip olduğunu söyledi.
Sarıçizmeli, “Mehmetçik köyü KKKTC’nin III. Cittaslow kent unvanını alan köydür” dedi.
ozgur_gazete_kibris_uzumfestivali_mehmetcik

“Halkın daha güvenli alış veriş yapmasının en önemli hedefimiz”

Bölgedeki üzüm ve üzüm ürünlerin tanıtımı ve satışı ile gerçekleşecek sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik kalkınmanın öneminin farkında olduklarını dile getiren Başkan Sarıçizmeli, 60. Üzüm Festivali’nin bir festivalden öte bölgenin kalkınması ve tanıtılması için büyük bir simge haline geldiğini ifade etti ve bu yıl festival programında bölgenin simgesi olan üzüm ve üzüm ürünlerinin çeşitliliği hakkında bilgi aktarımı yapılacağını da söyledi.
Üzüm festivali ile yıllardır üzüm ürünlerinin tanıtımına önem verdiklerini aktaran Sarıçizmeli, ayrıca üzüm ve sucuk ürünlerinin laboratuvar tahlilleri yapılarak halka daha güvenli ürün satışı yapılmasını her yıl olduğu gibi bu yıl da sağladıklarını da belirtti.
Gıda hijyeni konusunda da önemli tedbirleri almış olduklarının altını çizen Belediye Başkanı, halkın daha güvenli alış veriş yapmasının en önemli hedefleri olduğunu vurguladı.
ozgur_gazete_kibris_meehmetcik_festival

“Açılışta uluslararası halk dansları ekipleri de yer alacak”

Festivalin bu yıl çok güçlü bir organizasyonla gerçekleşeceğini aktaran Cemil Sarıçizmeli, Türkiye’de ve Kıbrıs’ın kuzeyinde sanatlarını icra eden değerli ses sanatçılarının da festivale renk katacağını söyledi.
Sarıçizmeli, Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları Festival gruplarından Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği oyuncuları ile Romanya, Meksika, Macaristan ve Bulgaristan’dan gelen halk dansları oyuncularının da festivalin açılış gecesinde konuklarla buluşacağını sözlerine ekledi.










Başa dön tuşu