KıbrısManşet

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Yüksek Mahkeme Cumhurbaşkanı’nın yasaları çiğnediğine hükmetti

Kıbrıs Cumhuriyeti‘nde Yüksek Mahkeme, Cumhurbaşkanı’nın bütçeyi imzaladığı için geriye dönük yaptığı kısmi sorgulamanın yetki sınırlarını aştığını onayladı

Yüksek Mahkeme Anastasiadis’in yetkilerini aştığına hükmetti

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Yüksek Mahkeme Cumhurbaşkanının yasaları çiğnediğine hükmetti

Yüksek Mahkeme partiden Cumhurbaşkanlığı’na aldığı ve ardından izlenmesi gereken prosedürü izlemeden devlet memuru statüsü verdiği dört kadın çalışma arkadaşı konusunda Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis‘i desteklemedi.

Olay şöyle gelişmişti:

Temsilciler Meclisi ilgili Cumhurbaşkanlığı kararını bozdu, ardından Cumhurbaşkanı ilgili bütçeyi yasaya çevirerek imzaladı ama bunun peşinden de Yüksek Mahkeme’ye başvurdu. Şimdiyse Yüksek Mahkeme “İstinaf başvurusu, kabul edilemez olması nedeniyle reddedilmiştir” kararı aldı.

Sayıştay Başkanı Odiseas Mihailidis, Cumhurbaşkanı’nın dört çalışma arkadaşıyla ilgili konuyu Meclis’e götürmüş ve Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılmasıyla birlikte dört çalışanın da ayrılması gerektiğini belirtmişti. Meclis’te farklı görüşler arasında çatışma çıkmasından sonra AKEL Milletvekili İrini Haralambidu ilgili bir yasa değişikliği önermiş ve bu öneri kabul edilmişti.

Alithia gazetesinde ise ilgili haber “Yüksek Mahkeme’den Cumhurbaşkanı’nın görevinin sona ermesiyle birlikte çalışma arkadaşlarının da Cumhurbaşkanlığından ayrılmasına evet – Karardan etkilenen dört çalışanın Çalışma Mahkemesi’ne başvurması bekleniyor” başlıklarıyla verildi.

rik/kha/gazedda











Başa dön tuşu