KıbrısManşet

Özersay: Olmayan Bakanlığa münhalsiz ve sınavsız istihdam

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sınavsız, münhalsiz ve torpille istihdamlar yapıldığını kaydererek, çürümüş ve yozlaşmış siyasetin “istihdam istismarı” yaptığını belirtti

Özersay: Siyasi olarak arkası güçlü bir ismin akrabası olduğu için istihdam edilmiştir

Sosyal medya hesabından bazı belgeler eşliğinde açıklama yapan Özersay, “gayrimeşru hükümet”in Ekonomi ve Enerji Bakanlığı‘na münhalsiz ve sınavsız bir geçici işçi istihdamı yaptığını, Ziraat Mühendisini başka Bakanlığa alıp sonra da Tarım Bakanlığı altındaki bir kaza Tarım Dairesi‘nde görevlendirdiğini söyledi.

Bir bir veya daha fazla kişi ve şunu diyen bir yazı 'SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ İŞE GİRİŞ ÇIKIŞ DÖKÜMÜ KİMLİK NO.: SIGORTA NO.: 122004950 İşyeri adı EKONOMİ VE MALİYE BAKANLI İşyeri no. 1/10311 Statü 01.11.014 101.11.014: Devlet işçi, sözleşmeli ve geçici memur Mesleği Giriş tar. ZIRAAT MÜHENDİSİ 01/07/2022 Çıkış tar. Çıkışn.2' görseli olabilir

Özersay, “İstihdam edilen şahsın eğitimi, niteliği yeterli olabilir, bilmiyorum. O konuya dair bir şey söyleyerek hakkını yemek istemem ama bunun bir önemi yok çünkü bu usul ile istihdam yapılınca başka gençlerimizin hakkı yeniyor. Üstelik bize gelen bilgi siyasi olarak arkası güçlü bir ismin akrabası olduğu için istihdam edilmiştir. Bunu da ayrıca araştıracağız” dedi.

“Çürümüş ve yozlaşmış siyaset seçim kazanmak için istihdam istismarı ile devleti çökertmekten çekinmiyor”

Münhal açılıp, sınav yapıldığında “fırsat eşitliği”nin sağlanacağını, eğitimine ve bilgisine güvenen diğer gençlerin de sınava başvurup şanslarını deneyebileceğini belirten Özersay, hükümetin bir taraftan bunları yaparken bir taraftan da devletin yükümlülükleri kendilerine size hatırlatıldığında “tasarruf edebiyatı” yaptığını veinsanların da buna isyan ettiğini kaydetti.

Özersay, “Böyle yapa yapa insanları devletten de, siyasetten de soğuttunuz. Geçici memurluk kaldırıldığı gibi keyfi ve sınavsız istihdam edilebilen geçici işçi statüsü de kaldırılmalıdır. Çünkü çürümüş ve yozlaşmış siyaset seçim kazanmak için istihdam istismarı ile devleti çökertmekten çekinmiyor” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu