EkonomiKıbrısManşet

Taşçıoğlu: Hukuki yol dahil her türlü eylem hakkımızı kullanmaktan geri durmayacağız

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp -İş) Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu, hükümetin kamu ve özel emekçilerini birbirine kırdırmaya çalıştığını vurgulayarak, maaş kesintilerine karşı eylem ve hukuki mücadele yoluna gideceklerini açıkladı

Taşçıoğlu: Üstel pandemide “Hekim ve sağlık çalışanlarının hakkını ödeyemeyiz” demişti ve ödemedi

Sendika adına yazılı açıklama yapan Taşçıoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in keyfi maaş kesintisi açıklamasının kabul edilemez bir karar olduğunu söyleyerek Üstel’in pandemi sürecinde “Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hakkını ödeyemeyiz” dediğini hatırlattı ve “Ödemediniz” dedi.

Taşçıoğlu, “Pandeminin başlangıcından itibaren marketlerdeki fiyat kontrolü, denetimi ve istikrarını sağlayamadınız. Devalüasyon ve hayat pahalılığı karşısında yaptığınız astronomik akaryakıt, tüp gaz, elektrik ve temel gıda maddelerine yaptığını zamlar ile tüm emekçi halkı yoksulluğa ve yok oluşa ittiniz. Ekonomik krizin faturasını asgari ücretli, dar gelirli ve sabit gelirlilere ödetmeye kalkıyorsunuz” dedi.

“Sendikamız; hukuki yol dahil olmak üzere her türlü yasal eylem haklarını kullanmaktan geri durmayacaktır”

Hükümetin önce “Hayat Pahalılığı” oranını asgari ücretlilere daha az ödemeye karar verip, kamu ve özeldeki emekçileri ayrıştırma ve birbirine kırdırma yoluna gittiğini, şimdi de 15 bin TL üzerinde maaşı olan kamu görevlilerinin maaşlarına yüzde 20 kesinti yapacaklarını açıkladığını hatırlatan Taşçıoğlu, bu kesinti ile asgari ücretlilere ve özeldeki emekçilerin gelirlerine yönelik bir iyileştirme yapılıp yapılmayacağını sordu.

Taşçıoğl, “Oluşan hayat pahalılığını herkese yansıtmak zorunda olduğunuzu bildiğiniz halde yasalara aykırı olarak kanun hükmünde kararname ile çalışanların ve emeklilerin maaşlarını gasp etme yolunu seçiyorsunuz.
Sendikamız, gayrı yasal olan bu kesinti kararından vazgeçilmemesi halinde hukuki yol da dahil olmak üzere her türlü yasal eylem haklarını kullanmaktan geri durmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Atanmış Başbakan Ünal Üstel, Bakanlar Kurulu kararı olmadığı halde, Anayasa‘ya aykırı olarak Yasa Gücünde Kararname ile kamuda 15 bin TL üstü maaş alanlardan (emekliler dahil) yüzde 20 kesinti yapmaya karar verdiklerini açıklamıştı.

Üstel, 30 Temmuz tarihinden itibaren yürürlükte olacağını söylediği yeni kararnameye göre uygulamanın 31 Aralık’a kadar devam edeceğini belirtmişti.











Başa dön tuşu