KıbrısManşet

Üstel: Soruşturma başlatıldı, yasal işlem de başlatılacak

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda (Kıb-tek) yapılan yolsuzluklardan sonra Maliye Bakanı Sunat Atun‘u görevden almak isteyip başaramayan Atanmış Başbakan Ünal Üstel, Piyangolar Birimi‘ndeki “EOKA’lı bilet skandalı” sorumlularını görevden alacağını söyledi

Üstel sorumlulardan hesap soracak!

Yazılı açıklama yapan Üstel, Devlet Piyangosu biletlerinde hatalı görsel kullanılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve görevden alma dahil sorumlularla ilgili her türlü yasal işlemin yapılacağını söyledi.

Üstel, Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesinin en önemli halkalarından biri olan şanlı Erenköy Direnişi’nin yıldönümü nedeni ile hazırlanan Devlet Piyangosu biletlerinde kullanılan hatalı görselle ilgili gereğinin her ne ise yapılacağını söyledi.

“Bu konularda kimseye müsamaha gösterilmeyecek”

Böyle bir hatanın kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Üstel, “Sorumlular hesap verecek. Görevden alma dahil ne gerekiyorsa yapılacak. Yapılan hata kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Comment Grafik firmasında basılan biletlerle ilgili Devlet Piyangosu biriminde gerekli soruşturma yapılırken, böyle bir hatanın bir daha yapılmaması için de tedbirlerin alınacağını bildiren Üstel, devlet kurumlarında sorumluluk alanların görevlerini layıkıyla yapmamaları halinde yasal mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılacağını ve bu konularda kimseye müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

Neler olmuştu?

Piyangolar İdaresi, Erenköy Direnişi‘nin 58. yıldönümü nedeniyle çıkardığı piyango biletlerine Erenköy Mücahitleri diye EOKA militanlarının fotoğrafını basmıştı.











Başa dön tuşu