KıbrısManşet

Atun: Veremeyecek bir hesabım yok

Maliye Bakanı Sunat Atun, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nu (Kıb-tek) Maliye’den alarak Başbakanlığa bağlaması sonrası, “Veremeyecek bir hesabım yok” diyerek istifa ettiğini açıkladı

Atun: Halka doğru hizmet verme imkanı elimden alındığı için istifa ediyorum

Faiz Sucuoğlu Hükümeti döneminde de “hükümet krizine” ve Sucuoğlu’nun Başbakanlık koltuğunu  kaybetmesiyle sonuçlanan sürece neden olan Bakan Atun, Üstel’in Kıb-tek’i Maliye Bakanlığı’ndan alması sonrası istifa ettiğini açıkladı.

Atun açıklamasında “Veremeyecek bir hesabım” yok diyerek, gençlere yeni istihdam alanları oluşturacak ekonomik atılımlar, sektörlerin sıkıntılarını giderecek açılımlar, iyileşmiş bir kamu maliyesi ve halkın hayat pahalılığının etkilerini ortadan kaldıracak önlemler beklediğini, tüm bunlara uygun bir vizyonla Bakanlık görevini yapmaya çalıştığını ancak hükümet içinde yaşananlardan ve halka doğru hizmet verme imkanı elinden alındığından dolayı görevinden istifa etmek durumunda kaldığını” belirtti.

Atun, “Eğer Kıb-tek önce yakıtsız kalmış sonra yüksek fiyattan yakıt almışsa bu benim verdiğim veya vermediğim kararların sonucunda olmamıştır. Raporlar ortaya çıktığında bu net bir şekilde görülecektir” dedi.











Başa dön tuşu