KıbrısManşet

Özersay: Halk sağlığı tehlike altında, tümüne çağrı yapıyoruz: GIMILDAYIN

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Lefke çöplüğünün günlerdir yandığını, bölge halkından kişilerin nefes darlığı ve zehirlenme şikayetleriyle hastanelere başvurduğunu belirterek, Çevre Dairesi ve Sağlık Bakanlığı’na seslendi

Özersay: İnsanlar nefes darlığı ve benzeri zehirlenme şikayetiyle hastaneye başvuruyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, Lefke çöplüğünün günlerdir yandığını, rüzgarın durumuna göre de zaman zaman yerleşim yerlerinin duman ve koku etkisi altında kaldığını, bazı yerlerde insanların kapı, pencere açamadığını belirterek, bölge insanının haklı olarak kokudan ve kirlilikten şikayetçi olduğunu, bölge hastanesine ve doktorlara nefes darlığı ve benzeri zehirlenme şikayetiyle başvuranlar olduğu bilgisinin geldiğini söyledi.

Özersay, “Bu kadar gün oldu, Çevre Dairesi buraya dair herhangi bir hava kirliliği ölçümü yaptı mı? Yaptıysa bunun limit değerler içerisinde olup olmadığını kamuoyu ile paylaşmalıdır. Sağlık Bakanlığı bölgedeki hastane ve sağlık ocağı ve doktorlara nefes darlığı ve benzeri şikayetle başvuranların sayısında bir artış olup olmadığına baktı mı?” diye sordu.

“Halk sağlığı tehlike altında, tümüne çağrı yapıyoruz: GIMILDAYIN”

Lefke Belediyesi’nin çöplükteki yangının söndürülmesi ve devamının önlenmesi için herhangi bir ilave tedbir alıp almadığını soran Özersay, eğer henüz yapılmadıysa gerekirse bu konuda merkezi hükümetten yardım talep edilmesi gerektiğini belirterek, Güzelyurt Belediyesi ile Lefke Belediyesi’nin anlaştıkları ve bir süredir Güzelyurt’tan çöplerin ve vidanjörlerin de Lefke çöplüğüne boşaltım yaptığının doğru olup olmadığını da sordu.

Özersay, “Son dönemdeki yangının bununla bir bağlantısı var mıdır? Tüm bunlar cevaplanması gereken sorulardır. Memleketin en güzel yerlerinden biri ciddi bir kirlilik tehlikesiyle daha karşı karşıya, yetkililer uyumamalı! Çünkü gerçekten halk sağlığı tehlike altındadır. Tümüne çağrı yapıyoruz: gımıldayın” dedi











Başa dön tuşu