KıbrısManşet

Kıbrıs’ın kuzeyinde kıyıların güvenliği bildiğiniz gibi!

Girne‘de aldığı 10 adet son model cep telefonunu çalmak için şirket çalışanını kurşun yağmuruna tutan Mehmet Karaöz‘ün de ülkeden tekneyle kaçtığı anlaşıldı

Kıbrıs’ın kuzeyinde kıyıların güvenliği bildiğiniz gibi!

Diyalog Gazetesi’nden Suna Erden’in özel haberine göre Girne’de bulunan bir telefon mağazasından 12 bin 500 dolar değerinde 10 adet son model cep telefonu seçerek, şirket çalışanı tarafından ofisine getirilmesini isteyen ve telefonları getiren şirket çalışanı Baran Açıkgöz’ü kurşun yağmuruna tutarak telefonları çalan Mehmet Karaöz, ülkeden deniz yoluyla kaçtı.

Karaöz’ün ülkeden kaçmasına yardım eden Yusuf Zeybek, İbrahim Özdemir ve Şehmuz Barut ve suçla bağlantılı görülerek tutuklanan Nichita Ghincul ile Durdy Hojanepesov dün tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Barut, Zeybek ve Özdemir 3 gün süreyle tutukluluk aldı

Tahkikatı yürüten Polis memuru mahkemede, Karaöz’ün 26 Temmuz 2022 tarihinde Girne’de silahlı soygun suçu işlediğini, akabinde Hojanepesov’un yardımıyla Mağusa’ya kaçtığını söyledi.

Polis, Karaöz’ün Mağusa’da Yusuf Zeybek ile buluştuğunu, ülkeden kaçmak için yardım istediğini, Zeybek’in Karaöz’ü yanına alarak Girne’ye geldiğini, İbrahim Özdemir ve Şehmuz Barut ile buluştuklarını anlattı.

Polis, Zeybek, Barut ve Özdemir’in bir olup Karaöz’ün yasa dışı yollardan ülkeden çıkış yapmasını sağladıklarını belirtti. Çalıntı telefonu aldı Polis memuru, zanlılardan Nichita Ghincul’un ise çalıntı olduğunu bilmesine rağmen borcuna karşılık Karaöz’den 25 bin lira değerinde bir adet iPhone Pro 13 marka cep telefonu aldığını açıkladı.

Polis, zanlı Nichita Ghincul’un aleyhine hırsızlık mal kabulü suçu getirildiğini ifade etti. Polis memuru, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve incelenecek kamera görüntüleri olduğunu belirtti.

Polis, 5 zanlıdan Durdy Hojanepesov ve Nichita Ghincul’un soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek, teminata bağlanmasını, Barut, Zeybek ve Özdemir’in ise 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, Durdy Hojanepesov ve Nichita Ghincul’un 10’ar bin TL nakit teminat yatırmasına ve her biri için bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Barut, Zeybek ve Özdemir’in ise 3 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verildi.











Başa dön tuşu